Rețete de post

Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi

Din categoria rețetelor de post, azi am pentru voi o minunată rețetă de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi. Chiftelele preparate în această combinație ies gustoase, consistente și au o culoare frumoasă, de primăvară.

Spanacul este nelipsit din bucătăria noastră, mai ales primăvara. Broccoli folosim mai rar, pentru că nu este chiar pe gustul nostru. Însă, combinat cu alte ingrediente este chiar gustos și ne oferă un plus de sănătate.

Citește și: Rețetă de keftedes, chiftele grecești foarte aromate

Tot din categoria rețetelor de chiftele de post, vă mai recomand de pe blog rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane. Sunt foarte gustoase și se prepară rapid. Iar legumele mexicane, congelate, sunt mereu la îndemână pentru diferite preparate.

O altă rețetă de chiftele de post pe care o găsiți pe blog este rețeta de chiftele de năut cunoscută sub denumirea Falafel. Acestea sunt foarte aromate, sunt sățioase și foarte apreciate în perioadele de post.

Citește și: Chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez

Cum se prepară rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi

Pentru rețeta de față fierbem cartofii și îi transformăm în piure. Blanșăm broccoli și spanacul și le adăugăm peste aceștia. Potrivim textura cu pesmet și coacem chiftelele la cuptor. Sunt mai sigure, dar și mai sănătoase coapte la cuptor. Prăjite în ulei, riscăm să se împrăștie compoziția.

Rețeta este foarte versatilă, putem adăuga și alte legume. Foarte gustoase vor fi dacă adăugăm ceapă verde, usturoi verde. În cele de față am adăugat o ceapă uscată și câțiva căței de usturoi răzuiți.

Dacă vă plac preparatele fără carne, găsiți pe blog mai multe rețete. Găsiți atât rețete de aperitive și gustări cât și de ciorbe, supe și mâncăruri scăzute.

Și dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. 

În plus, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparatele testate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe pagina de Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi.

Platou cu chiftele vegetale și cartofi prăjiți

Gătește Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

20

Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, servite cu cartofi prăjiți

Ingrediente

  • 250 gr spanac crud
  • 250 gr broccoli
  • 400 gr cartofi
  • 1 ceapă, medie
  • 3 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 200 gr pesmet
  • 50 gr semințe de susan
  • 2-3 linguri cu ulei

 

Mod de preparare

Punem cartofii la fiert, în coajă, pentru a se păstra amidonul din ei.

Ceapa o curățăm, o tocăm mărunt și o călim în foarte puțin ulei, doar până se pătrunde și își degajă aroma. Adăugăm și un cățel de usturoi tocat rondele.

Spanacul îl opărim în apă cu sare, doar pentru câteva secunde. Îl scurgem bine, îl tocăm și îl adăugăm peste ceapa călită.

În apa în care am opărit spanacul, opărim și broccoli, pentru 4-5 minute .

După fierberea cartofilor îi curățăm și îi pasăm împreună cu broccoli fiert. Adăugăm spanacul, sare și piper și omogenizăm amestecul.

Luăm câte o lingură din amestec și îl trecem prin pesmet formând chiftele rotunde.

Le mai trecem și prin semințe de susan și le așezăm în tava de cuptor.

Le aplatizăm ușor și le coacem la 200 de grade, pentru 20-30 de minute. Le stropim ușor și cu puțin ulei, înainte de coacere.

Sunt delicioase servite cu o salată verde. Merg de minune și alături de cartofi prăjiți.