Chifteluțe / Carne tocată

CHIFTELUTE DE DOVLECEI – APERITIV DE VARA

Chiftelute de dovlecei, simple si delicioase, perfecte pentru o gustare dintr-o zi de vara, perfecte a fi luate si la pachete!

Sunt grozave atat calde cat si reci, simple sau cu diverse sosuri.

Merg tare bine si cu mujdei, dar noi le preferam cu sos de iaurt si castraveti – vedeti Reteta Aici.

Si nu sunt prajite in baie de ulei, un lucru important.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei (450 g)
  • 100 g cascaval ras ( merge perfect si telemeaua )
  • 1 ou
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri marar proaspat tocat
  • 2 linguri pline cu faina
  • sare
  • piper
  • 1lingura de ulei pentru prajit

Mod de preparare Chiftelute de dovlecei

Spalam dovleceii si-i dam pe razatoarea mare.

Intr-un bol radem cascavalul,adaugam oul,mararul tocat,usturoiul pisat,sare si piper .Stoarcem cu mainile dovleceii rasi si-i adaugam in bol,apoi adaugam  faina si amestecam bine pentru omogenizarea compozitiei.
Formam chiftelute pe care coacem intr-o tigaie antiaderenta cu peretii grosi,2-3 minute pe fiecare parte,pana ce se rumenesc frumos.Obtinem 16-17 bucati.
Chiftelute de dovlecei
Servim calde ,dar si reci sunt la fel de bune.Pofta buna!
Chiftelute de dovlecei,

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Aici veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.