Rețete fel de fel de la prieteni

Ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite

Cele mai căutate preparate culinare în zilele caniculare, sunt de departe, ciorbele și supele savurate reci, de la frigider. Am poposit din nou în bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani și ne-am oprit la o rețetă de ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite. Este una dintre rețetele verii gata în 30 de minute.

Rețetele de supe și ciorbe din legume sau din verdețuri sunt adevărate delicii vara. Sunt gustoase, sunt hidratante, revigorante și pline de vitamine. Iar servite cu diverse crochete cu brânzeturi, sau tartine, sunt și foarte sățioase și hrănitoare.

Una dintre cele mai apreciate rețete de ciorbă de legume de pe blog este rețeta de ciorbă de dovlecel a la grec. Dacă nu ați încercat-o vă recomand cu încredere rețeta.

Iar din categoria rețetelor de ciorbă cu carne, vă recomand, în mod deosebit, rețeta de ciorbă de cocoș cu castraveciori acri și tăiței de casă. Este tot o rețetă din bucătăria lui Vlăduț.

Ce conține rețeta de ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite

Pe lângă păstăile de fasole și caise, rețeta de față conține  mai multe legume. Însă acestea sunt în cantități mai mici. Chiar dacă optăm pentru caise mai acrișoare, mai plusăm și cu zeamă de lămâie, la final de preparare, sau în timpul servirii. Este o ciorbă perfectă pentru sezonul păstăilor, dar și al caiselor.

Dacă și voi adorați rețetele de ciorbe simple de legume, vă invit să descoperiți pe blog mai multe astfel de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite.

Ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite în bol gri

Gătește Ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite

Timp de preparare

30 min

Porții

8

Ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite în bol gri

Ingrediente

  • 1 kg fasole galbenă, păstăi
  • 1/2 ceapă
  • 2 morcovi mici
  • 2-3 roșii
  • 4 l de apă
  • 8-10 caise, ușor pârguite
  • sare și piper
  • mărar și leuștean
  • zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor pentru delicioasa ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite.

Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, curățăm morcovii, îi tocăm cuburi. Păstăile de fasole galbenă le curățăm de capete, le spălăm bine și le rupem în bucăți mai mici. Opărim roșiile și le tăiem în sferturi, iar caisele le tăiem tot în sferturi după ce îndepărtăm sâmburii.

Punem o oală cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm puțină sare și amestecăm până se topește.

Adăugăm ceapa tocată, iar morcovii îi adăugăm la 1-2 minute după ceapă.

După 10 minute, adăugăm și păstăile de fasole în vasul de pe foc și le lăsăm să fiarbă ușor al dente.

Roșiile le adăugăm în ciorbă, atunci când păstăile încep să se pătrundă. Adăugăm și caisele pârguite și mai lăsăm ciorba pe foc 5-6 minute. Potrivim gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie, spre final de fierbere. Tot în acest timp adăugăm și mărarul verde, tocat mărunt.

Pentru ca ingredientele din ciorba de păstăi cu caise pârguite să-și păstreze gustul și proprietățile nu trebuie să le fierbem foarte mult timp. Timpul alocat acestei ciorbe de păstăi cu caise pârguite nu va depăși 30 de minute.

Ciorba de păstăi cu caise pârguite este delicioasă, atât servită fierbinte, presărată cu leuștean, cât și rece de la frigider. Iar dacă o mai servim și cu tartine cu urdă, deliciul este maxim.

Este o  ciorbă lejeră de vară, plină de gust și culoare ce are mare succes în zona de sud a țării.

Spor și poftă bună!