Gătește Clătite aperitiv cu spanac în aluat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru 8 clătite cu diametrul de 28 cm:
- 3 ouă medii
- 200 ml lapte
- 150 ml apă minerală
- 220 gr făină
- 2 linguri ulei de măsline
- 300 gr frunze proaspete de spanac
- 500 ml apă
- 1/4 linguriță sare
- 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru umplut:
- 200 gr cremă de brânză cu verdeață
- 250 gr brânză proaspătă de vaci
- 250 gr brânză de vaci sărată( telemea)
- felii subțiri de șuncă presată
Mod de preparare
Punem un vas pe foc cu 500 ml de apă, iar când apa începe să fiarbă adăugăm 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amestecăm intens în apă până se dizolvă sarea. Apoi adăugăm frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăsăm 2-3 minute în apa clocotită, apoi le transferăm într-o sită, la scurs.
Când frunzele de spanac se răcesc le transformăm în piure cu ajutorul unui blender. Adăugăm și laptele în timp ce le procesăm.
Acum ne ocupăm de aluatul de clătite aperitiv cu spanac. Mixăm cele trei ouă până devin spumoase, apoi adăugăm piureul de spanac și uleiul de măsline și omogenizăm aluatul.
Adăugăm, treptat, făina, și diluăm aluatul cu apa minerală.
Vom obține un aluat de clătite mai dens decât cel clasic, datorită piureului de spanac. Îl lăsăm 10 minute să se odihnească, apoi coacem clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei și bine încinsă.
Pentru a pregăti crema de brânzeturi cu care umplem clătitele cu spanac, răzuim brânza telemea și o amestecăm cu cea proaspătă și crema de brânză.
Putem adăuga și o lingură de smântână pentru un plus de cremozitate.
Întindem crema de brânză peste clătite și așezăm câte două felii de șuncă presată, apoi rulăm strâns clătitele.
Le servim ca aperitive, alături de legume proaspete, sau cu un pahar de iaurt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII