Aperitive

Clătite aperitiv cu spanac în aluat

Pentru mic dejun, sau gustarea de la serviciu, sunt chiar perfecte aceste clătite aperitiv cu spanac în aluat, umplute cu diverse ingrediente.

Clătitele sunt alegerea perfectă pentru răsfățul din farfurie, indiferent că sunt dulci sau sărate. Însă atunci când sunt și colorate în mod natural devin și mai apetisante.

Spanacul este alimentul care se combină perfect cu o multitudine de ingrediente în diverse preparate. În plus, este un minunat colorant natural pentru aluaturi dulci sau sărate.

Un exemplu relevant îl puteți vedea și la rețeta de ruladă cu spanac cu cremă de brânză.

Iar dacă doriți un aperitiv mai spectaculos și mai delicios, puteți opta pentru rețeta de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.

Sunt de mare efect aceste aperitive colorate natural, mai ales pe un platou festiv!

Rețeta de clătite aperitiv cu spanac în aluat

Pentru rețeta de față se pregătește un aluat clasic de clătite, dar cu o consistență mai subțire. Apoi se adaugă spanac opărit în apă cu sare și transformat în piure. Opțional, adăugăm și puțin bicarbonat de sodiu în apa cu care opărim spanacul. Acesta va intensifica culoarea verde a spanacului.

Clătitele cu spanac se pot umple cu diverse creme aperitiv. Noi le-am umplut cu o cremă de brânză și felii subțiri de șuncă. pot fi umplute cu o compoziție de ciuperci în sos bechamel, sau cu o pastă de ton cu ceapă și murături, etc.

Găsiți pe blog rețeta de pastă de ton în cupe de legume, pe care o puteți prepara pentru aceste clătite.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de clătite aperitiv cu spanac în aluat.

Clătite cu spanac umplute cu șuncă și brânză, una secționată

Gătește Clătite aperitiv cu spanac în aluat

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

8

Clătite aperitiv cu spanac în aluat, pe un platou alb, alături de frunze de spanac

Ingrediente

  • Pentru 8 clătite cu diametrul de 28 cm:
  • 3 ouă medii
  • 200 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 220 gr făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 300 gr frunze proaspete de spanac
  • 500 ml apă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplut:
  • 200 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 250 gr brânză proaspătă de vaci
  • 250 gr brânză de vaci sărată( telemea)
  • felii subțiri de șuncă presată

Mod de preparare

Punem un vas pe foc cu 500 ml de apă, iar când apa începe să fiarbă adăugăm 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amestecăm intens în apă până se dizolvă sarea. Apoi adăugăm frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăsăm 2-3 minute în apa clocotită, apoi le transferăm într-o sită, la scurs.

Când frunzele de spanac se răcesc le transformăm în piure cu ajutorul unui blender. Adăugăm și laptele în timp ce le procesăm.

Acum ne ocupăm de aluatul de clătite aperitiv cu spanac. Mixăm cele trei ouă până devin spumoase, apoi adăugăm piureul de spanac și uleiul de măsline și omogenizăm aluatul.

Adăugăm, treptat, făina, și diluăm aluatul cu apa minerală.

Vom obține un aluat de clătite mai dens decât cel clasic, datorită piureului de spanac. Îl lăsăm 10 minute să se odihnească, apoi coacem clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei și bine încinsă.

Pentru a pregăti crema de brânzeturi cu care umplem clătitele cu spanac, răzuim brânza telemea și o amestecăm cu cea proaspătă și crema de brânză.

Putem adăuga și o lingură de smântână pentru un plus de cremozitate.

Întindem crema de brânză peste clătite și așezăm câte două felii de șuncă presată, apoi rulăm strâns clătitele.

Le servim ca aperitive, alături de legume proaspete, sau cu un pahar de iaurt.

Spor și poftă bună!