Gătește Clătite cu ciocolată și banane
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru aluat de clătite cu ciocolată:
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 25 gr unt
- 500 ml lapte
- 1 praf de sare
- 150 gr de făină
- 3 ouă de mărime medie
- puțin ulei pentru uns tigaia
- Pentru crema de ciocolată:
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 ml de frișcă lichidă, îndulcită
- 25 gr de unt
- opțional, nuci sau alune mărunțite
- banane
Mod de preparare
Pentru a pregăti aluatul de clătite, rupem ciocolata și o punem într-o crăticioară, pe foc, împreună cu untul și laptele. Amestecăm până când ciocolata și untul se topesc și obținem un sirop omogen. Lăsăm siropul să se răcească înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente.
Apoi, amestecăm într-un bol, cele trei ouă cu un praf de sare și adăugăm siropul de ciocolată peste ele. Încorporăm făina în compoziție și lăsăm compoziția la odihnit 10-12 minute.
Coacem clătitele în tigaia ușor unsă cu ulei. Chiar dacă tigăile sunt anti-aderente, prefer ungerea lor cu ulei pentru aspectul pe care îl oferă clătitelor.
Pentru crema de ciocolată punem frișca la încălzit și topim în ea untul și ciocolata ruptă. După omogenizare, lăsăm crema la răcit, apoi introducem mixerul în ea, pentru a-i oferi puțină cremozitate. Putem adăuga și aromele preferate și nuci sau alune mărunțite.
Ungem clătitele cu cremă, punem câte o banană decojită în interior și le rulăm.
Vom avea un desert de senzație și de nerefuzat.
Spor și poftă bună!
COMENTARII