Dulciuri

Clătite cu ciocolată și banane

Clătitele sunt, pentru mulți dintre noi, primul desert testat în propria bucătărie. Este unul dintre cele mai simple deserturi, dar și mai îndrăgite. Pornind de la rețeta clasică de clătite, simțim nevoia, de multe ori, să o adaptăm pentru a obține un alt desert. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de clătite cu ciocolată și banane.

Nu sunt doar clătite umplute cu ciocolată, sunt clătite cu ciocolată în aluat, mai dense și mai interesante.

Vedeți aici și rețeta clasică de clătite, așa cum o prepara mama și bunica.

Iar o rețetă de clătite mai specială de pe blog este rețeta de clătite Tiramisu. Clătitele au cacao în aluat, iar crema este din mascarpone și cu pișcoturi trampate cu cafea la interior. Dacă nu ați încercat-o încă, v-o recomand cu drag!

Și vă mai recomand să încercați de pe blog, rețeta de budincă de clătite cu brânză dulce. Clătitele sunt umplute cu brânză și stafide și peste ele se pune o compoziție tot de clătite.

Cum se prepară rețeta de clătite cu ciocolată și banane

Pentru rețeta de față preparăm un sirop din ciocolată topită cu puțin unt și lapte. Apoi, îl amestecăm cu ouăle bătute și cu făină. Umplem clătitele tot cu o cremă de ciocolată pentru că se combină minunat cu bananele. Sunt delicioase clătitele preparate în acest mod și foarte atractive. Arată chiar apetisant!

Găsiți pe blog mai multe rețete de clătite, atât dulci cât și sărate.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de clătite cu ciocolată și banane.

Clătite cu ciocolată și banane pe un platou alb cu maro, rotund, alături de trei recipiente de porțelan

Gătește Clătite cu ciocolată și banane

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

20

Clătite cu ciocolată și banane pe un platou alb cu maro, rotund, alături de trei recipiente de porțelan

Ingrediente

 • Pentru aluat de clătite cu ciocolată:
 • 100 gr ciocolată cu lapte
 • 25 gr unt
 • 500 ml lapte
 • 1 praf de sare
 • 150 gr de făină
 • 3 ouă de mărime medie
 • puțin ulei pentru uns tigaia
 • Pentru crema de ciocolată:
 • 200 gr ciocolată amăruie
 • 200 ml de frișcă lichidă, îndulcită
 • 25 gr de unt
 • opțional, nuci sau alune mărunțite
 • banane

Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul de clătite, rupem ciocolata și o punem într-o crăticioară, pe foc, împreună cu untul și laptele. Amestecăm până când ciocolata și untul se topesc și obținem un sirop omogen. Lăsăm siropul să se răcească înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente.

Apoi, amestecăm într-un bol, cele trei ouă cu un praf de sare și adăugăm siropul de ciocolată peste ele. Încorporăm făina în compoziție și lăsăm compoziția la odihnit 10-12 minute.

Coacem clătitele în tigaia ușor unsă cu ulei. Chiar dacă tigăile sunt anti-aderente, prefer ungerea lor cu ulei pentru aspectul pe care îl oferă clătitelor.

Pentru crema de ciocolată punem frișca la încălzit și topim în ea untul și ciocolata ruptă. După omogenizare, lăsăm crema la răcit, apoi introducem mixerul în ea, pentru a-i oferi puțină cremozitate. Putem adăuga și aromele preferate și nuci sau alune mărunțite.

Ungem clătitele cu cremă, punem câte o banană decojită în interior și le rulăm.

Vom avea un desert de senzație și de nerefuzat.

Spor și poftă bună!