Gătește Clătite subțiri din dovlecei cu verdețuri de primăvară
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
10

Ingrediente
- 1 dovlecel mare (sau 2 mai mici), dat pe răzătoarea mică
- 2 ouă
- 250 ml lapte (sau apă minerală pentru o variantă mai aerată)
- 120 g făină
- 1 lingură ulei (în aluat) + extra pentru prăjit
- 1 legătură ceapă verde, tocată fin
- 1-2 fire de usturoi verde, tocat fin
- 1 legătură mărar, tocat fin
- 1/2 legătură pătrunjel
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare
Pregătirea dovlecelului.
Rade dovlecelul fin, presară puțină sare peste el și lasă-l 10-15 minute într-o sită. Apoi stoarce-l bine de lichidul în exces cu mâna sau într-un tifon. Acest pas e esențial pentru ca aluatul să nu fie prea apos.
Prepararea aluatului.
Într-un bol mare, bate ouăle cu laptele, apoi adaugă făina cernută și amestecă până obții un aluat neted, fără cocoloașe.
Încorporează dovlecelul stors, ceapa verde, usturoiul verde, mărarul, pătrunjelul. Potrivește de sare și piper. Adaugă și o lingură de ulei pentru un plus de elasticitate în aluat.
Coacerea clătitelor.
Încinge o tigaie antiaderentă cu foarte puțin ulei. Toarnă un polonic mic din compoziție și întinde rapid aluatul, ca la clătitele clasice. Coace-le la foc mediu 1-2 minute pe fiecare parte, până sunt ușor rumenite.
Ca și sugestii de servire aceste clătite subțiri din dovlecei cu verdețuri de primăvară pot fi consumate simple, cu un sos de iaurt cu usturoi și zeamă de lămâie.
Poți opta pentru a le umple cu brânză proaspătă de vaci, amestecată cu mărar și puțin usturoi.
Mai pot fi umplute cu ciuperci sotate și ricotta, sau pot fi folosite ca bază pentru rulade reci, înfășurate și refrigerate pentru a doua zi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII