Gătește Clătite umplute cu spanac și brânză, gratinate cu cașcaval
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat de clătite:
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 300 ml apă minerală
- 175-200 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu sare.
- Pentru umplut:
- 250 gr frunze de spanac
- 250 gr brânză feta
- 1 cățel de usturoi
- 20 gr unt
- sare și piper.
- Pentru gratinat:
- 1 ou
- 2 linguri de smântână
- 100 gr cașcaval.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului pentru clătite.
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm un praf de sare și le amestecăm până la omogenizare. Apoi turnăm laptele rece, omogenizăm din nou compoziția și încorporăm făina trecută prin sită. La final, potrivim consistența aluatului pentru clătite cu apă minerală.
Lăsăm aluatul de clătite la odihnit 10-15 minute, apoi coacem clătitele într-o tigaie cu diametrul mai mare, unsă cu puțin ulei.
În timp ce aluatul de clătite se odihnește, preparăm umplutura.
Așezăm o tigaie la foc mediu și adăugăm untul la topit. Punem și puțin ulei pentru a nu se arde untul. Adăugăm usturoiul curățat și strivit și îl amestecăm ușor prin unt, pentru a-l aromatiza. Apoi adăugăm frunzele de spanac, tocate în franjuri. Le amestecăm prin untul topit până când se înmoaie ușor.
Lăsăm spanacul să se tempereze și îl amestecăm cu brânza feta strivită.
Ungem un vas termorezistent cu unt și așezăm în el un rând de clătite umplute cu spanac și brânză.
Amestecăm într-un bol oul și smântâna și ungem clătitele din vas cu jumătate din amestecul de ou cu smântână. Adăugăm încă un rând de clătite, turnăm restul de amestec peste ele și răzuim cașcavalul deasupra.
Punem vasul la cuptor și preparăm clătitele până când se gratinează frumos la suprafață.
După preparare le lăsăm să se mai tempereze pentru a le putea porționa perfect.
Spor și poftă bună!
COMENTARII