Gătește Coaste de porc cu chimen și boia afumată
Timp de preparare
60 min
Porții
3
Ingrediente
- 3 coaste de porc
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță cu boia de ardei afumată
- 1 linguriță cu semințe de chimen
- 1 crenguță de rozmarin
- 3-4 linguri de ulei
Mod de preparare
Coastele, porționate nu foarte mari se presară cu sare și piper și se lasă la rece pentru 30 de minute.
Într-o tigaie adâncă, sau o cratiță se pune uleiul la încins și se adaugă chimenul. Se amestecă semințele de chimen în ulei 1-2 minute, apoi se pun coastele de porc și se rumenesc bine pe toate părțile.
Se stinge focul și se presară boia de ardei afumată peste coaste. Se mai adaugă în cratiță și o crenguță de rozmarin. Cratița se acoperă cu capac și se pune la cuptor, la 160 de grade, pentru 40 de minute. Se mai verifică de două ori în acest interval și se întorc coastele de pe o parte pe cealaltă.
Apoi, se înlătură capacul și se lasă coastele de porc să se rumenească aproximativ 20 de minute. Se întorc de pe p parte pe cealaltă.
Sunt savuroase și tare plăcut condimentate.
COMENTARII