Băuturi
COCKTAIL APEROL SPRITZ
Aperol spritz este unul dintre cele mai consumate cocktail-uri in partea de nord a Italiei .In zona Treviso,unde locuiesc eu, cand comanzi un aperol spritz,ti se da si o cupa cu chips-uri de cartofi,merge de minune 🙂 .
Este usor de preparat si acasa,perfect pentru o seara cu prietenii,de week-end sau in deschidera unei mese festive.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 3 parti de prosecco (90 ml)
- 2 parti de aperol (60 ml)
- 1 parte apa minerala (30 ml)
- o jumatate de felie de portocala
- cuburi de gheata
- 2 masline verzi
[/ingredients]
Mod de preparare cocktail aperol spritz
*Ingredientele de mai sus sunt pentru un singur cocktail.
Pregatiti pahare cu picior (pentru vin rosu) ,puneti intai gheata,apoi prosecco.Amestecati ,adaugati aperolul si apa minearala.
Intr-un betisor de frigaruie infigeti cate doua masline verzi si puneti-l in pahar.Adaugati jumatatea de felie de portocala si,daca doriti,un pai pentru cocktail-uri.
De data asta n-am pus gheata,prosecco si aperolul au fost destul de reci si,fiind iarna,merge si fara 🙂 .
Cocktailul este gata de baut si merge perfect alaturi de aperitive festive sau nu,importanta este compania! Pofta buna!
COMENTARII