Gătește Cremă de matcha cu mascarpone, pentru prăjituri
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
8

Ingrediente
- 250 g mascarpone
- 200 ml smântână lichidă pentru frișcă (min. 30% grăsime)
- 80 g zahăr pudră
- 1 lingură pudră de matcha
- 1 linguriță extract de vanilie.
Mod de preparare
Cerne pudra de matcha pentru a evita cocoloașele.
Într-un bol, mixează mascarponele cu zahărul pudră și vanilia până obții o compoziție cremoasă.
Separat, bate smântâna lichidă până devine fermă, dar nu exagerat de tare.
Adaugă pudra de matcha peste crema de mascarpone și omogenizează.
Încorporează frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a menține textura aerată.
Dă crema la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de folosire, pentru a intensifica aroma.
Această cremă de matcha cu mascarpone se poate folosi pentru umplerea torturilor, clătitelor sau eclerelor.
Poate fi servită și ca desert de sine stătător, alături de fructe proaspete.
Dacă vrei o textură mai fermă, adaugă 5 g gelatină hidratată și topită în cremă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII