Gătește Creme aperitiv cu avocado și căpșuni
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
4 porții
Ingrediente
Pentru crema de avocado cu brânză și fistic:
- 1 avocado, nu foarte copt
- 100 gr brânză sărată
- 7-8 boabe de fistic
- 1/2 linguriță ulei de măsline
- 1/2 linguriță zeamă de lămâie
- 1 lingură iaurt degresat
Pentru crema de căpșuni cu nuci și miere:
- 200 gr căpșuni bine coapte
- 100 gr brânză proaspătă
- 1 lingură de iaurt degresat
- 1 lingură nuci
- 1 linguriță miere
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Foarte simplu și rapid preparăm Rețeta de Creme aperitiv cu avocado și căpșuni.
Pentru crema de avocado cu brânză și fistic, curățăm avocado, tăindu-l transversal de la un capăt la altul, pe lângă sâmbure. Apoi răsucim cele două secțiuni în sens invers și îndepărtăm sâmburele, cu o lingură. Tot cu o lingură vom scoate și pulpa de avocado din coajă.
Tăiem pulpa de avocado în bucăți mai mici pe care le stropim cu puțină zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline. Astfel nu vor oxida și își vor păstra culoarea.
Punem în recipientul unui blender pulpa de avocado cu boabele de fistic, brânza și iaurtul și le transformăm într-o cremă frumos colorată.
Culoarea cremei va depinde mult de cât de copt este avocado. Al meu a fost mai necopt, dar special l-am ales așa pentru culoare.
Pentru crema de căpșuni cu brânză, nuci și miere, spălăm bine căpșunile, le scurgem și le curățăm de codițe și frunze.
Nu le curățăm înainte de spălare pentru a nu se îmbiba cu apă.
Adăugăm căpșunile în recipientul blenderului împreună cu brânza, nucile, iaurtul și mierea și le transformăm rapid într-o cremă delicioasă.
Adăugăm și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.
Am adăugat și iaurt în ambele creme pentru consistență, dar și pentru că că nu am folosit un blender manual, ci unul încorporat.
În speranța că vă va folosi drept inspirație rețeta de creme aperitiv cu avocado și căpșuni, vă urez spor și poftă bună!
COMENTARII