Aperitive

Creme aperitiv cu avocado și căpșuni

Pline de savoare și culoare, aceste Creme aperitiv cu avocado și căpșuni sunt perfecte pentru mic dejun, sau gustările de peste zi.

Merg servite separat, cu cereale, sau biscuiți sărați. Dar merg servite și împreună, pentru că au gusturi diferite și se combină perfect.

Crema de avocado am combinat-o cu fistic și brânză sărată. Iar crema de căpșuni am combinat-o cu brânză proaspătă, nuci și miere.

Una mai delicioasă decât alta, n-aș putea să spun care a fost preferata mea.

Noi am servit aceste delicioase aceste Creme aperitiv cu avocado și căpșuni la mic dejun. Amestecate cu fulgi de ovăz au fost tare sățioase și gustoase.

Găsiți pe blog o colecție de Rețete cu avocado

Vă mai recomand și Rețeta de Salată de legume cu pui și căpșuni

Dar, mai găsiți pe blog și o colecție interesantă de Rețete de desert cu căpșuni

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

creme pentru mic dejun

Gătește Creme aperitiv cu avocado și căpșuni

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

4 porții

Creme aperitiv cu avocado și căpșuni

Ingrediente

Pentru crema de avocado cu brânză și fistic:

  • 1 avocado, nu foarte copt
  • 100 gr brânză sărată
  • 7-8 boabe de fistic
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • 1/2 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 lingură iaurt degresat

 

Pentru crema de căpșuni cu nuci și miere:

  • 200 gr căpșuni bine coapte
  • 100 gr brânză proaspătă
  • 1 lingură de iaurt degresat
  • 1 lingură nuci
  • 1 linguriță miere
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Foarte simplu și rapid preparăm Rețeta de Creme aperitiv cu avocado și căpșuni.

Pentru crema de avocado cu brânză și fistic, curățăm avocado, tăindu-l transversal de la un capăt la altul, pe lângă sâmbure. Apoi răsucim cele două secțiuni în sens invers și îndepărtăm sâmburele, cu o lingură. Tot cu o lingură vom scoate și pulpa de avocado din coajă.

Tăiem pulpa de avocado în bucăți mai mici pe care le stropim cu puțină zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline. Astfel nu vor oxida și își vor păstra culoarea.

Punem în recipientul unui blender pulpa de avocado cu boabele de fistic, brânza și iaurtul și le transformăm într-o cremă frumos colorată.

Culoarea cremei va depinde mult de cât de copt este avocado. Al meu a fost mai necopt, dar special l-am ales așa pentru culoare.

Pentru crema de căpșuni cu brânză, nuci și miere, spălăm bine căpșunile, le scurgem și le curățăm de codițe și frunze.

Nu le curățăm înainte de spălare pentru a nu se îmbiba cu apă.

Adăugăm căpșunile în recipientul blenderului împreună cu brânza, nucile, iaurtul și mierea și le transformăm rapid într-o cremă delicioasă.

Adăugăm și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Am adăugat și iaurt în ambele creme pentru consistență, dar și pentru că că nu am folosit un blender manual, ci unul încorporat.

În speranța că vă va folosi drept inspirație rețeta de creme aperitiv cu avocado și căpșuni, vă urez spor și poftă bună!