Gătește Crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 2 cartofi albi, de mărime medie
- 200 gr cașcaval
- 200 gr șuncă presată
- 2 ouă mari
- sare și piper după gust
- 200 gr pesmet
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Spălăm cartofii bine și îi punem la fiert, fără a-i decoji, în apă cât să fie bine acoperiți. Îi fierbem până când încep să se pătrundă ușor, la testul cu furculița.
După fierbere, scurgem cartofii, îi trecem prin apă fiartă și îi curățăm. Apoi îi dăm pe răzătoarea mare. Dăm pe răzătoare și cașcavalul, dar și șunca presată.
Pentru a forma crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval punem toate aceste ingrediente într-un bol. Adăugăm condimentele și ouăle și omogenizăm bine compoziția. Luăm câte o lingură din compoziție și modelăm biluțe de mărimea unei nuci. Le trecem prin pesmet și le așezăm pe un platou.
Punem ulei într-o tigaie adâncă și îl lăsăm la încins. Adăugăm în tigaie câte crochete încap și le prăjim timp de 3-4 minute sau până când se rumenesc frumos pe toate părțile.
Scoatem crochetele din ulei pe prosoape de hârtie, cu ajutorul unei spumiere. Le lăsăm să se mai răcorească, apoi ne putem răsfăța cu ele.
Spor și poftă bună!
COMENTARII