Aperitive

Crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval

Pentru gustări delicioase, servite de-a lungul zilei sau pentru platoul cu aperitive, avem o rețetă de crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval. Crochetele sunt absolut delicioase, iar rețeta nu este greu de preparat.

Combinația de ingrediente poate fi adaptată după bunul plac. Mai puteți adăuga verdeață sau condimente. Crochetele sunt delicioase atât calde, cât și reci.  Pot fi incluse și în pachetul pentru școală sau pentru serviciu.

Rețeta poate fi preparată și atunci când vin prieteni pe la cei mici sau când se strânge familia acasă pentru a sta la povești.

Din aceeași categorie de preparate mai găsiți pe blog și rețeta de crochete de cod cu cartofi. Este o rețetă ușoară și destul de rapidă, ce necesită ingrediente simple și foarte comune. Poate fi preparată pentru același platou cu rețeta de azi. Chiar dacă aspectul este la fel, gustul crochetelor este diferit.

Iar atunci când aveți în plan să preparați mămăligă, puteți prepara mai multă și folosiți o parte din ea pentru rețeta de crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi.

Ce ingrediente folosim la rețeta de crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval

Pe lângă ingredientele menționate în titlul rețetei, respectiv: cartofi, șuncă și cașcaval, mai folosim ouă. Acestea sunt esențiale pentru a uni ingredientele între ele și a face compoziția omogenă. Mai folosim pesmet pentru a potrivi textura compoziției, dar și condimente după gust.

Crochetele pot fi preparate prăjite în ulei, dar și la cuptor. Noi le preferăm pe cele prăjite, cu toate că sunt mai sănătoase cele preparate la cuptor.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de crochete, biluțe sau chiftele, de unde o puteți încerca pe cea care vă satisface gustul.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval.

Crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval pe un platou cu hârtie absorbantă, alături de un bol cu sos de roșii

Gătește Crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

20

Crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval pe un platou cu hârtie absorbantă, alături de un bol cu sos de roșii

Ingrediente

  • 2 cartofi albi, de  mărime medie
  • 200 gr cașcaval
  • 200 gr șuncă presată
  • 2 ouă mari
  • sare și piper după gust
  • 200 gr pesmet
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Spălăm cartofii bine și îi punem la fiert, fără a-i decoji, în apă cât să fie bine acoperiți. Îi fierbem până când încep să se pătrundă ușor, la testul cu furculița.

După fierbere, scurgem cartofii, îi trecem prin apă fiartă și îi curățăm. Apoi îi dăm pe răzătoarea mare. Dăm pe răzătoare și cașcavalul, dar și șunca presată.

Pentru a forma crochete de cartofi cu șuncă și cașcaval punem toate aceste ingrediente într-un bol. Adăugăm condimentele și ouăle și omogenizăm bine compoziția. Luăm câte o lingură din compoziție și modelăm biluțe  de mărimea unei nuci. Le trecem prin pesmet și le așezăm pe un platou.

Punem ulei într-o tigaie adâncă și îl lăsăm la încins. Adăugăm în tigaie câte crochete încap și le prăjim timp de 3-4 minute sau până când se rumenesc frumos pe toate părțile.

Scoatem crochetele din ulei pe prosoape de hârtie, cu ajutorul unei spumiere. Le lăsăm să se mai răcorească, apoi ne putem răsfăța cu ele.

Spor și poftă bună!