Gătește Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- 1 linguriță pudră de curry
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri sos de soia
- 200 gr păstăi de fasole verde
- 3 ardei multicolori
- frunze de coriandru sau de pătrunjel verde
- 200 gr orez
- 20 gr unt.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea pieptului de pui pe care îl porționăm în bucăți mai mici. Curățăm și legumele și le tăiem în bucăți mai mici.
Punem bucățile de carne într-un bol, adăugăm pudra de curry și sosul de soia și le amestecăm. Le lăsăm la odihnit 15-20 de minute. Apoi le rumenim pe toate părțile într-o tigaie cu ulei.
Când bucățile de carne sunt pătrunse, adăugăm păstăile de fasole verde. Le amestecăm prin tigaie pentru a se condimenta și a căpăta gust delicios. Apoi adăugăm bucățile de ardei. Le amestecăm și pe acestea cu restul ingredientelor și le lăsăm să se pătrundă ușor.
Între timp, preparăm și garnitura de orez în cel mai simplu mod. Fierbem orezul în apă cu sare, iar spre final de fierbere adăugăm untul.
Servim deliciosul curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori presărat cu pătrunjel verde, alături de garnitura de orez la masa de prânz. Este un preparat consistent ce nu mai necesită un al doilea fel de mâncare la masă.
COMENTARII