Gătește Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- Pentru patru porții:
- 400 gr aluat foietaj
- 400 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă mică
- 1-2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- 4 ouă fierte
- 2 ouă crude
- 3 fire de ceapă verde
- 3 fire de usturoi verde
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1/4 linguriță de sare
- 1 vârf de linguriță cu piper
- 3 linguri de pesmet
- 50 gr cașcaval ras sau mozzarella.
Mod de preparare
Curățăm și ștergem ciupercile, apoi le tocăm în bucăți mai mici. Le punem la călit într-o tigaie cu ulei, o ceapă mică tocată și 1-2 căței de usturoi tocați. Lăsăm ciupercile să se prepare până când se reduce lichidul lăsat în urma deshidratării acestora.
Lăsăm ciupercile la răcit, timp în care decongelăm și aluatul foietaj. Tot în acest interval de timp spălăm și tocăm mărunt verdeața și fierbem ouăle la modul tari.
Cum formăm și coacem drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
După decongelare, secționăm foaia de aluat în patru părți egale. Le modelăm în formele de brioșe.
Amestecăm ciupercile răcite cu verdețurile tocate și cele două ouă crude. Potrivim textura compoziției cu pesmet și umplem cu ea coșulețele de aluat. Introducem câte un ou fiert în interior și le punem la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Apoi adăugăm cașcaval răzuit pe deasupra și le mai lăsăm 2-3 minute în cuptor.
După coacere, le mai lăsăm să se răcească în formele de copt, apoi le transferăm pe platouri.
Vor arăta foarte bine în secțiune.
Spor și poftă bună!
COMENTARII