Gătește File de macrou în sos cu usturoi
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr file de macrou
- sare
- ulei
- făină
- Pentru sos:
- 2 fire de praz
- 3 căței de usturoi
- ulei
- 400 ml suc de roșii
- busuioc uscat
- cimbru uscat
- boia de ardei dulce
- sare
- 1 linguriță de zahăr
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Cum preparăm rețeta File de macrou în sos cu usturoi.
Mai întâi lăsăm fileul de macrou într-o sită, la decongelat. Apoi, cu o pensetă îndepărtăm toate oasele.
Punem o tigaie cu puțin ulei la încins. Presărăm sare peste fileurile de macrou și pe o parte și pe cealaltă.
Le trecem ușor prin făină și le rumenim în uleiul încins, la foc mediu spre mare. Le întoarcem de pe o parte pe cealaltă. Apoi le scoatem pe prosoape de hârtie absorbante.
Între timp, pregătim sosul.
Punem aproximativ 30 ml de ulei la încins și adăugăm prazul tocat rondele. Amestecăm până când prazul începe să se pătrundă, apoi adăugăm o ceașcă de cafea cu apă. Acoperim vasul și lăsăm prazul să se înăbușe 7-8 minute.
Adăugăm sucul de roșii și îl amestecăm bine cu prazul. După 2-3 minute de fierbere, adăugăm 2 căței de usturoi răzuiți, cimbru și busuioc și boia de ardei.
Potrivim, apoi gustul cu sare și adăugăm puțin zahăr pentru a regla aciditatea ingredientelor. Putem adăuga și din uleiul în care am prăjit peștele, pentru un plus de gust.
Când sosul este fiert, îl punem într-o tavă împreună cu fileurile de macrou. Adăugăm și un cățel de usturoi tocat rondele. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, pentru a se întrepătrunde aromele.
Servim peștele cu sos, presărat cu pătrunjel verde, alături de o felie de mămăliguță caldă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII