Gătește Flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8

Ingrediente
- Pentru prepararea florilor de dovleac pane:
- flori de dovleac
- brânză brie
- brânză cremoasă
- cașcaval Cedar
- fistic sărat și prăjit
- 3-4 ouă
- făină
- pesmet
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui
- Pentru garnitură:
- cartofi dulci
- spanac proaspăt
- usturoi verde
- unt și ulei
- sare și piper
Mod de preparare
Se începe cu umplutura de brânzeturi pentru florile de dovleac. Într-un bol amestecăm brânza brie cu brânza cremoasă și cașcavalul Cedar răzuit. Cantitățile de brânzeturi se stabilesc în funcție de gust. Adăugăm fistic ușor sărat și prăjit, tocat grosier.
Apoi, cu o linguriță luăm din amestecul de brânzeturi și umplem florile de dovleac. Răsucim ușor florile la capete.
Punem făina într-un bol, iar în alt bol punem pesmetul. În al treilea bol amestecăm ouăle cu sare și piper. Apoi, se trec florile umplute prin făină, prin ouă și prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc frumos și devin crocante la exterior.
Între timp preparăm și garnitura de cartofi dulci cu spanac și usturoi verde.
Cartofii dulci îi coacem la cuptor. Apoi îi crestăm ușor și îi lăsăm să se tempereze.
Opărim spanacul în apă cu sare și puțin bicarbonat. Bicarbonatul este opțional, dar va intensifica culoarea spanacului.
Într-o tigaie punem unt cu puțin ulei la încins și călim usturoiul verde, tocat mărunt. Lăsăm usturoiul să-și degaje bine aroma în ulei, apoi adăugăm spanacul scurs și tocat mărunt. Amestecăm pentru câteva minute spanacul cu usturoiul din tigaie, apoi stingem focul.
Curățăm cartofii dulci și îi amestecăm cu spanacul și usturoiul verde. Vom obține un piure aromat și frumos marmorat. Servim delicioasele flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi, alături de piureul de cartofi dulci cu spanac și usturoi verde.
Ne vom bucura de o explozie de gusturi și arome într-un preparat minunat ce poate constitui masa principală dintr-o zi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII