Rețete fel de fel de la prieteni

Flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi

Pentru cei care adoră florile de dovleac în preparate, avem o rețetă de flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi. Este o rețetă din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Florile de dovleac pot fi preparare și pane, simple sau umplute, dar și sub formă de clătite dulci. Noi le-am testat deseori sub formă de clătite, dar Vlăduț, ne-a ispitit cu rețeta lui de aperitiv.

Vlăduț adoră brânzeturile în preparate, are o întreagă colecție de rețete cu diferite combinații de brânzeturi. Una dintre acestea este rețeta de fondue de brânzeturi cu ciuperci sotate. Servit cu crutoane aromate, sau cu baghete crocante, este un adevărat deliciu. Merită să încercați și voi rețeta!

Și noi adorăm brânzeturile în diverse rețete de aperitive. Una dintre rețete, foarte apreciată de câte ori o preparăm este rețeta de cremă de brânză cu avocado. Este perfectă pentru un mic dejun, pentru platoul cu aperitive sau gustare delicioasă și sănătoasă.

Cum se prepară rețeta de flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi

Modul de preparare al florilor de dovleac pane este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor. Însă, nu uităm că florile sunt umplute și avem grijă să le preparăm mai rapid în uleiul încins. Altfel, riscăm să se topească brânzeturile.

Iar garnitura cu care servim florile pane este o nebunie de piure din cartofi dulci marmorat cu spanac și usturoi.

Dacă vă plac cartofii dulci, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi.

Colaj de poze cu prezentarea rețetei de Flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi

Gătește Flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

8

Farfurie cu florile de dovleac preparate pane și cartofi dulci făcuți piure cu spanac

Ingrediente

  • Pentru prepararea florilor de dovleac pane:
  • flori de dovleac
  • brânză brie
  • brânză cremoasă
  • cașcaval Cedar
  • fistic sărat și prăjit
  • 3-4 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare și piper
  • ulei de floarea soarelui
  • Pentru garnitură:
  • cartofi dulci
  • spanac proaspăt
  • usturoi verde
  • unt și ulei
  • sare și piper

Mod de preparare

Se începe cu umplutura de brânzeturi pentru florile de dovleac. Într-un bol amestecăm brânza brie cu brânza cremoasă și cașcavalul Cedar răzuit. Cantitățile de brânzeturi se stabilesc în funcție de gust. Adăugăm fistic ușor sărat și prăjit, tocat grosier.

Apoi, cu o linguriță luăm din amestecul de brânzeturi și umplem florile de dovleac. Răsucim ușor florile la capete.

Punem făina într-un bol, iar în alt bol punem pesmetul. În al treilea bol amestecăm ouăle cu sare și piper. Apoi, se trec florile umplute prin făină, prin ouă și prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc frumos și devin crocante la exterior.

Între timp preparăm și garnitura de cartofi dulci cu spanac și usturoi verde.

Cartofii dulci îi coacem la cuptor. Apoi îi crestăm ușor și îi lăsăm să se tempereze.

Opărim spanacul în apă cu sare și puțin bicarbonat. Bicarbonatul este opțional, dar va intensifica culoarea spanacului.

Într-o tigaie punem unt cu puțin ulei la încins și călim usturoiul verde, tocat mărunt. Lăsăm usturoiul să-și degaje bine aroma în ulei, apoi adăugăm spanacul scurs și tocat mărunt. Amestecăm pentru câteva minute spanacul cu usturoiul din tigaie, apoi stingem focul.

Curățăm cartofii dulci și îi amestecăm cu spanacul și usturoiul verde. Vom obține un piure aromat și frumos marmorat. Servim delicioasele flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi, alături de piureul de cartofi dulci cu spanac și usturoi verde.

Ne vom bucura de o explozie de gusturi și arome într-un preparat minunat ce poate constitui masa principală dintr-o zi.

Spor și poftă bună!