Gătește Înghețată de cafea cu scorțișoară
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
15
Ingrediente
- 100 ml cafea tare
- 2 batoane de scorțișoară
- 250 gr mascarpone
- 1 cutie de lapte condensat îndulcit (400 gr)
- 600 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 50 gr zahăr pudră.
Mod de preparare
Mai întâi fierbem o cafea tare, la espressor de preferință sau la filtru. O prepară fiecare după propriul gust. Apoi adăugăm batonul de scorțișoară rupt în bucăți mai mici. Acoperim cafeaua și o lăsăm să se răcească, apoi îndepărtăm scorțișoara.
Între timp, amestecăm mascarponele cu laptele condensat până la omogenizare.
Mixăm frișca lichidă până când capătă consistență și adăugăm zahărul pudră.
Când cafeaua este bine răcită, o amestecăm cu mascarponele și laptele condensat. Apoi încorporăm treptat frișca bătută și omogenizăm ușor compoziția.
Punem compoziția rezultată într-o caserolă și o dăm la congelator pentru 4-5 ore, sau până când capătă textura de înghețată.
Când o servim, o lăsăm 10-12 minute la temperatura camerei pentru a o putea porționa.
Este delicioasă, aromată și foarte revigorantă.
Spor la preparat înghețată de cafea cu scorțișoară și poftă bună la savurat.
COMENTARII