Înghețată

Înghețată de cafea cu scorțișoară

Dacă sunteți consumatori de cafea, cu siguranță îndrăgiți și delicioasa înghețată de cafea cu scorțișoară. Aroma cafelei în înghețată este deosebită. Iar pe lângă răcoarea pe care o oferă înghețata, ne mai și revigorează în zilele călduroase de vară.

Ne place mult aroma cafelei și în diferite deserturi. Obișnuim să includem cafeaua în creme pentru prăjituri sau însiropăm blaturile cu ea.

Cu toții știm cât de gustos este tortul Tiramisu din care cafeaua este nelipsită.

Vedeți aici și o rețetă de înghețată Tiramisu.

Tot vara ne mai revigorăm și cu cafea răcoroasă. Preparăm foarte des rețeta de cafea înghețată cu lapte. Este preferata noastră dintre băuturile energizante și răcoroase.

Ne plac și limonadele combinate cu fructe și savurate reci. Dintre acestea vă recomandăm de pe blog o rețetă de limonadă cu pepene roșu. Aceasta nu ne lipsește niciodată în sezonul pepenilor roșii. Este delicioasă, colorată și se face foarte rapid.

Cum preparăm rețeta de înghețată de cafea cu scorțișoară

Cum cafeaua este elementul de bază pentru această înghețată, o poate prepara fiecare după cum obișnuiește să o consume. Pe lângă cafea mai adăugăm și frișcă dar și puțină cremă de brânză pentru un plus de consistență.

Compoziția de înghețată nu necesită amestecare periodică pe parcursul congelării, ca la alte înghețate de fructe, de exemplu. Este suficient de cremoasă și așa va fi și după decongelare.

Dacă mai doriți și alte rețete de înghețată, găsiți pe blog o întreagă colecție de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de înghețată de cafea cu scorțișoară.

Trei cupe de înghețată de cafea cu scorțișoară porționate cu lingura specială, în caserola cu restul de înghețată

Gătește Înghețată de cafea cu scorțișoară

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

15

Două boluri cu câte trei cupe de înghețată cu cafea

Ingrediente

  • 100 ml cafea tare
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 250 gr mascarpone
  • 1 cutie de lapte condensat îndulcit (400 gr)
  • 600 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 50 gr zahăr pudră.

Mod de preparare

Mai întâi fierbem o cafea tare, la espressor de preferință sau la filtru. O prepară fiecare după propriul gust. Apoi adăugăm batonul de scorțișoară rupt în bucăți mai mici. Acoperim cafeaua și o lăsăm să se răcească, apoi îndepărtăm scorțișoara.

Între timp, amestecăm mascarponele cu laptele condensat până la omogenizare.

Mixăm frișca lichidă până când capătă consistență și adăugăm zahărul pudră.

Când cafeaua este bine răcită, o amestecăm cu mascarponele și laptele condensat. Apoi încorporăm treptat frișca bătută și omogenizăm ușor compoziția.

Punem compoziția rezultată într-o caserolă și o dăm la congelator pentru 4-5 ore, sau până când capătă textura de înghețată.

Când o servim, o lăsăm 10-12 minute la temperatura camerei pentru a o putea porționa.

Este delicioasă, aromată și foarte revigorantă.

Spor la preparat înghețată de cafea cu scorțișoară și poftă bună la savurat.