Înghețată

INGHETATA DE VANILIE

Inghetata de vanilie este preferata mea. Reteta este delicioasa, usor de facut, fina si aromata. Si-apoi pe caldurile astea e numai buna de savurat pe un sezlong sau sub o umbreluta in orice moment al zilei.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 220 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 300 ml smantana pentru frisca

[/ingredients]
Mod de preparare inghetata de vanilie

Intr-un vas punem zaharul, galbenusurile, extractul si semintele de vanilie, 2-3 linguri de lapte si mixam sau amestecam cu un tel pana compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare. Incorporam apoi laptele si punem la foc mic, amestecand continuu pana compozitia capata consistenta (nu trebuie sa fiarba pentru ca se vor gati galbenusurile).
Singem focul si lasam sa se raceasca .

Smantana pentru frisca o mixam, apoi incorporam compozitia anterioara, complet rece. Transferam amestecul intr-o cutie de plastic, ceramica sau chiar intr-o tavita mica de chec si o bagam la congelator.

Pentru cine are o masina de inghetata este mult mai simplu pentru ca nu trebuie decat sa toarne amestecul in masina si in maxim jumatate de ora poate savura inghetata. Eu am spart cristalele de gheata din ora in ora, cam de 3 ori am repetat operatiunea :), apoi m-am putut bucura de gustul divin al acestei inghetate.
Merita sa o incercati, va asigur! Pofta buna!