Gătește Lasagna cu vinete, roșii și mozzarella
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 pachet cu foi de lasagna
- 2 vinete
- 2-3 roșii
- 400 gr mozzarella
- 400 ml suc de roșii dulce-picant
- sare și piper
- busuioc și oregano
- puțin ulei de floarea soarelui
- Pentru sosul bechamel:
- 100 gr unt
- 100 gr făină
- 1 l lapte
- sare și piper
- nucșoară, după gust
- 50 gr parmezan răzuit fin
- frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi pregătim vinetele pe care le spălăm bine și le ștergem. Apoi le feliem longitudinal în grosime de 3-4 mm. Presărăm sare peste feliile de vinete și le lăsăm la odihnit 10-15 minute pentru a se deshidrata ușor. Acest pas este opțional dacă nu aveți nimic împotriva gustului ușor amărui al vinetelor.
Tamponăm vinetele cu prosoape de hârtie și le rumenim ușor pe un grill încins și uns cu puțin ulei de floarea soarelui. Lăsăm vinetele deoparte și preparăm sosul bechamel.
Cum se prepară sosul bechamel pentru lasagna cu vinete
Punem laptele la fiert într-o oală cu pereți înalți. Îl lăsăm până când atinge punctul de fierbere, apoi adăugăm un praf de sare. Dăm oala cu lapte deoparte de pe foc și punem în locul ei o tigaie adâncă. Adăugăm untul și îl lăsăm să se topească. În untul topit adăugăm făina și amestecăm intens până când făina absoarbe tot untul.
Din acest moment, începem să adăugăm câte un polonic de lapte și amestecăm cu o spatulă până când acesta este absorbit de făină. Continuăm până când se termină tot laptele.
Spre final de fierbere, adăugăm sare și piper, după gust, parmezan răzuit și nucșoară.
Când avem sosul bechamel gata și vinetele pregătite, tăiem roșiile în rondele subțiri, la fel și mozzarella și montăm lasagna.
Cum montăm lasagna cu vinete, roșii și mozzarella
La baza unei forme de copt punem un strat din sosul bechamel. Adăugăm un rând din foile de lasagna pe care le ungem cu sos de roșii, peste acesta adăugăm un rând de vinete, unul de mozzarella și altul din rondele de roșii. Presărăm oregano și busuioc. Continuăm cu sos bechamel, foi de lasagna, sos de roșii și celelalte ingrediente în același mod.
Ultimul strat va fi din foi de lasagna peste care întindem un strat mai generos de sos bechamel și rondele de mozzarella.
Punem forma de copt cu lasagna la cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute.
După coacere, o lăsăm să se tempereze pentru a o putea porționa frumos. În timpul servirii mai presărăm puțin parmezan și decorăm lasagna cu frunze de busuioc.
Spor și poftă bună!
COMENTARII