Gătește Macrou în sos de roșii la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 6-8 bucăți de file de macrou, cu piele
- sare și piper
- puțin ulei pentru uns grillul
- 750 gr de sos de roșii pentru paste și pizza
- 50 gr de măsline verzi umplute cu ardei
- 30 gr de capere
- 7-8 bucăți de arpagic sau 1 ceapă clasică
- 2-3 căței de usturoi
Mod de preparare
Mai întâi pregătim fileurile de macrou pe care le asezonăm cu sare și piper și le rumenim bine pe un grill uns cu puțin ulei. Putem să le preparăm și la tigaia clasică în lipsa grillului.
Sosul de roșii, dacă optăm pentru cel de la borcan, îl punem într-o formă de copt și adăugăm în el cățeii de usturoi curățați și tocați rondele. Mai adăugăm și măsline și capere. Punem fileurile de macrou rumenite în acest sos și dăm totul la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Dacă optăm pentru roșii proaspete, le decojim, le tocăm mărunt și le fierbem mai întâi pe foc, cu puțin ulei, o ceapă și usturoi. Fierbem sosul până când devine mai consistent și îl asezonăm cu cimbru și busuioc, cu sare și piper, dar și cu puțină boia de ardei. Putem adăuga peștele în sos și îl preparăm pe aragaz, acoperit, sau la cuptor.
Dacă mai facem și o mămăliguță, răsfățul va fi maxim.
Spor și poftă bună!
COMENTARII