Pește

Macrou în sos de roșii la cuptor

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, merită preparată o rețetă de macrou în sos de roșii la cuptor. Iar dacă mai preparăm și o mămăliguță, meniul va fi complet, iar deliciul maxim.

Rețeta este ideală și pentru zilele de post cu dezlegare la pește. Se prepară foarte simplu, din ingrediente puține și la îndemâna oricui. Puteți opta pentru tipul de pește care vă place. Merge preparată rețeta și cu păstrăv, cod, merluciu, sau chiar cu dorada. Peștele cu carne albă se combină tare bine cu sosurile de roșii.

Tot din categoria preparatelor delicioase cu pește, de post, vă mai recomand și rețeta  macrou cu legume la tigaie. Pe lângă fileul de macrou, ca și legume folosim roșii cherry, ceapă și usturoi, dar și alte legume preferate.

Iar preferata noastră este rețeta de file de macrou în sos cu usturoi. Sosul este preparat cu praz, usturoi și roșii. Un deliciu garantat, mai ales servit cu mămăliguță.

Vedeți aici și rețeta clasică pentru mămăliguță, așa cum o știm de la mama sau bunica.

Cum se prepară rețeta de macrou în sos de roșii la cuptor

Pentru rețeta de azi, vom pregăti separat fileul de macrou și separat sosul de roșii. Apoi le combinăm la cuptor, pentru întrepătrunderea gusturilor. În sosul de roșii adăugăm și câteva măsline umplute cu ardei și câteva capere. Sosul de roșii îl putem pune direct de la borcan, sau îl preparăm din roșii proaspete.

Vedeți aici și rețeta sosului de roșii folosit pentru prepararea macroului în el.

Dacă doriți și mai multe rețete cu pește, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete în secțiunea ”Pește”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de macrou și separat sosul de roșii.

Bucăți de pește într-o formă de copt ceramică cu sos de roșii, măsline verzi, capere și ceapă măruntă

Gătește Macrou în sos de roșii la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

6

Șase fileuri de macrou în sos de roșii la cuptor, cu măsline și capere, într-o formă de copt ceramică, alături de două linguri de lemn

Ingrediente

  • 6-8 bucăți de file de macrou, cu piele
  • sare și piper
  • puțin ulei pentru uns grillul
  • 750 gr de sos de roșii pentru paste și pizza
  • 50 gr de măsline verzi umplute cu ardei
  • 30 gr de capere
  • 7-8 bucăți de arpagic sau 1 ceapă clasică
  • 2-3 căței de usturoi

Mod de preparare

Mai întâi pregătim fileurile de macrou pe care le asezonăm cu sare și piper și le rumenim bine pe un grill uns cu puțin ulei. Putem să le preparăm și la tigaia clasică în lipsa grillului.

Sosul de roșii, dacă optăm pentru cel de la borcan, îl punem într-o formă de copt și adăugăm în el cățeii de usturoi curățați și tocați rondele. Mai adăugăm și măsline și capere. Punem fileurile de macrou rumenite în acest sos și dăm totul la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Dacă optăm pentru roșii proaspete, le decojim, le tocăm mărunt și le fierbem mai întâi pe foc, cu puțin ulei, o ceapă și usturoi. Fierbem sosul până când devine mai consistent și îl asezonăm cu cimbru și busuioc, cu sare și piper, dar și cu puțină boia de ardei. Putem adăuga peștele în sos și îl preparăm pe aragaz, acoperit, sau la cuptor.

Dacă mai facem și o mămăliguță, răsfățul va fi maxim.

Spor și poftă bună!