Gătește Mămăligă cu parmezan și ciuperci cu sos
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru mămăliga cu parmezan:
- 1 litru de apă
- 350 gr mălai
- 1 linguriță de sare
- 75 gr parmezan ras
- 20 gr unt.
- Pentru ciuperci în sos:
- 500 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ardei roșu
- 200 ml suc de roșii
- sare și piper după gust
- puțin busuioc uscat
- puțin oregano uscat
- crenguțe de cimbru proaspăt, pentru decor.
Mod de preparare
Punem un vas cu apă, la foc de intensitate medie. Lăsăm apa să ajungă la primul clocot, apoi adăugăm sarea și 2 linguri de mălai. Amestecăm intens cu o spatulă pentru omogenizare. Apoi reducem intensitatea focului, așteptăm din nou să atingă punctul de fierbere și adăugăm treptat mălaiul în ploaie, amestecând continuu pentru omogenizare.
Lăsăm mămăliga să fiarbă la foc încet, pentru aproximativ 15-20 de minute, amestecând constant.
Mai trecem pe la ea din când în când și o mai amestecăm cu o spatulă de lemn sau de silicon.
După acest interval, adăugăm untul și amestecăm intens, până când acesta se topește și se încorporează în mămăligă. Apoi stingem focul, adăugăm și parmezanul ras și din nou amestecăm.
Pentru prepararea ciupercilor mai întâi curățăm ceapa și usturoiul. Tocăm ceapa în fâșii și o punem la călit într-o tigaie adâncă, cu puțin ulei. Adăugăm și doi căței de usturoi tocați rondele și presărăm puțină sare.
Când ceapa se călește ușor adăugăm ciupercile feliate. Amestecăm ușor ingredientele din tigaie și le lăsăm să se prepare până când se pătrund și se evaporă din lichidul lăsat de ciuperci.
Adăugăm ardeiul curățat și tocat în fâșii sau în cuburi. Îl amestecăm ușor printre ciupercile din tigaie. Adăugăm și sucul de roșii, dar și condimentele. Mai lăsăm ingredientele să se prepare 7-8 minute, la foc de intensitate mică.
Servim delicioasa mămăligă cu parmezan și ciuperci cu sos, cât sunt calde. Decorăm ciupercile cu crenguțe mici de cimbru proaspăt, sau cu pătrunjel verde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII