Gătește Mâncare de pui cu gutui caramelizate
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- pieptul pulpele și aripile de la un pui de curte
- sare și piper
- grăsimea de la pui
- 3 gutui
- scorțișoară și nucșoară
- 1 lingură zahăr brut
- 100-130 gr făină
- 750 ml apă
Mod de preparare
Mai întâi porționăm carnea și o separăm grăsimea de pe ea.
Carnea o punem la fiert în apă cât să fie bine acoperită.
Grăsimea de pui o punem într-o tigaie, la topit.
Adăugăm puțină sare și peste grăsime, dar și în supa de pui.
Fierbem carnea de pui până se pătrunde bine, la testul cu furculița.
Apoi, o scurgem, o lăsăm să se tempereze ușor și o condimentăm cu sare și piper. O tragem la tigaie în grăsime de pui până se rumenește ușor. Scoatem carnea în alt vas și o acoperim.
Gutuile bine spălate și șterse de puf se feliază grosier și li se îndepărtează cotoarele.
Punem feliile de gutui la călit în grăsimea de la pui, iar când se rumenesc pe ambele părți. Le scoatem și presărăm rapid zahăr și scorțișoară peste ele. Le acoperim și le lăsăm să se caramelizeze la aburi.
În grăsimea din tigaie desfacem făina, amestecând intens. Când făina absoarbe toată grăsimea și se hidratează, picurăm din supa fierbinte, strecurată, în prealabil.
Asezonăm sosul cu nucșoară, după gust, apoi adăugăm carnea de pui și feliile de gutui. Mai fierbem mâncarea de pui cu gutui caramelizate 2-3 minute, tim în care îi mai asezonăm gustul cu sare, piper și nucșoară.
Este o mâncare dulce acrișoară, cu o aromă deosebită de la gutui.
Spor și poftă bună!
COMENTARII