Gătește Mâncare de varză cu paste tricolore
Timp de preparare
60 min
Porții
8
Ingrediente
- 1 varză murată mare( 1,5 kg)
- 1 ceapă
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 2 foi de dafin
- piper și boia de ardei afumată
- 200 gr pastă de roșii
- cimbru uscat
- mărar proaspăt și uscat
- 150 gr roșii deshidratate
- 200 gr paste tricolore
Mod de preparare
Scurgem varza de zeamă și o desfacem în foi. Așezăm foile una peste alta în pachete de 5-6, apoi le rulăm. Tăiem fiecare rulou în fâșii, dar nu foarte subțiri. Obținem astfel fâșii proporționale care vor arăta bine în mâncare. Metoda aceasta de a tăia varza fideluță am deprins-o de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.
După ce tocăm toată varza punem fâșiile în apă rece și le lăsăm la desărat. Dacă este nevoie, mai schimbăm apa. Eu am schimbat 2 ape, pentru că era varza sărată și destul de acră. În plus, roșiile deshidratate sunt și ele sărate.
Tocăm ceapa și o punem la călit în ulei încins. O lăsăm până începe să devină sticloasă, apoi o stropim cu puțină apă. Acum o lăsăm până este bine pătrunsă. Adăugăm varza tocată și o amestecăm bine cu ceapa călită. O lăsăm la foc mic, semi-acoperită cu capac. Adăugăm foile de dafin, câte puțin cimbru uscat și mărar uscat, dar și puțin piper măcinat.
Nu punem mult din aceste condimente de la început. Mai adăugăm o priză și spre final, după ce gustăm mâncarea de varză.
Pe la jumătatea timpului de preparare adăugăm și roșiile deshidratate. Cam după 40 de minute de fierbere a verzei murate. Dacă este nevoie, mai adăugăm și puțină apă.
După ce roșiile deshidratate sunt ușor înmuiate, adăugăm pasta de roșii și puțină boia de ardei afumată. Amestecăm ușor varza cu pasta de roșii, o acoperim din nou și o lăsăm până este bine gătită. O gustăm și mai adăugăm condimente.
Pastele se fierb în modul clasic în multă apă sărată, așa cum este indicat pe ambalaj.
Servim mâncarea de varză cu paste tricolore, caldă, presărată cu mărar verde.
Spor și poftă bună!
Nu uitați să accesați și galeria foto de mai sus, pentru a vedea și rețeta în imagini!
COMENTARII