Gătește Melcișori cu scorțișoară, de post
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 350 gr făină
- 50 gr zahăr brun
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml apă minerală
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 linguriță cu scorțișoară.
- Pentru umplutură:
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de făină
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 50 gr zahăr brun.
Mod de preparare
Începem prin a aduce pe masa de lucru ingredientele pentru aluat și a le lăsa 15-20 de minute la temperatura camerei.
Apoi, amestecăm într-un bol făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare, scorțișoara și zahărul brun. Adăugăm treptat uleiul și apa minerală și amestecăm bine ingredientele până când obținem un aluat compact. Dacă mai necesită, mai adăugăm făină sau 1-2 linguri de apă rece.
Împachetăm aluatul în folie de prospețime și îl punem la frigider pentru 30 de minute.
După acest interval de timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Întindem aluatul într-o foaie subțire, pe masa presărată cu făină. Amestecăm uleiul cu o linguriță de făină și întindem acest amestec peste foaia de aluat. Amestecăm scorțișoara cu zahărul brun și presărăm amestecul peste foaia de aluat. Apoi rulăm aluatul și îl secționăm în rondele de 1-1,5 cm grosime.
Așezăm acești melcișori cu scorțișoară în tava mare a cuptorului, unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Punem tava în cuptor și coacem melcișorii pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Îi putem servi simpli sau decorați cu zahăr.
Spor și poftă bună!
COMENTARII