Gătește Mini tarte cu ardei și brânză
Timp de preparare
15 min
Porții
8
Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 4 buc ardei gras, roșu
- 400 gr brânză feta
- 1 ou pentru uns aluatul
- sare și piper
- frunze de rucola sau de busuioc, pentru decor
- salată de roșii cu castraveți pentru servit
Mod de preparare
Mai întâi lăsăm aluatul foietaj la decongelat. Apoi îl tăiem în fâșii de9-10 cm lățime. Tăiem și fâșiile în dreptunghiuri cu latura mică de 6 cm.
Ungem fâșiile de aluat cu ou bătut și așezăm câte două, una peste alta. Presăm cu o lingură interiorul, astfel încât marginile să fie mai ridicate ca niște bărcuțe. Când avem toate bărcuțele formate, pornim cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătim ingredientele pentru umplerea mini tartelor.
Spălăm bine ardeii, îi tăiem în jumătăți și le îndepărtăm cotoarele, nervurile și semințele. Apoi îi tăiem fâșii. Tăiem și brânza feta tot în fâșii aproximativ egale cu cele de ardei.
Așezăm alternativ fâșiile de ardei și cele de brânză în interiorul aluatului pentru mini tarte. Mai ungem marginile aluatului cu oul rămas și măcinăm puțin piper pe deasupra.
Coacem delicioasele mini tarte cu ardei și brânză pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius, atât cât să se rumenească bine aluatul și să fie copt.
Sunt delicioase atât calde cât și reci, servite cu o salată proaspătă.
COMENTARII