Aperitive

Mini tarte cu ardei și brânză

Ne place tare mult combinația dintre ardei și brânză, indiferent de tipul ardeilor și de tipul brânzei. Iar de data aceasta ne-am gândit la o rețetă de mini tarte cu ardei și brânză.

Este una dintre cele mai simple rețete de gustare, cu ingrediente puține și mereu la îndemână. Aluatul foietaj se poate prepara și în casă, cu toate că este foarte bun și cel din comerț. Noi avem întotdeauna în congelator cel puțin un pachet de aluat foietaj.

Din aceeași categorie de rețete simple cu ardei și brânză, vă mai recomand de pe blog și rețeta de ardei umpluți cu brânză feta la cuptor. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și interesantă.

Iar dacă vă plac aperitivele sau gustările picante, puteți încerca și rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan. Acest gen de aperitiv provine din zona Mediteranei și se prepară, de obicei cu brânză de capră, sau clasica brânză feta.

Cum se prepară rețeta de Mini tarte cu ardei și brânză

După cum am spus mai sus, rețeta este și simplă, dar se prepară și ușor și rapid. Mai mult așteptăm până când se decongelează aluatul. Formăm din aluat  dreptunghiuri pe care le modelăm astfel încât marginile să fie mai înalte decât mijlocul. Apoi le umplem cu felii de ardei și de brânză și le dăm la cuptor. Optăm pentru ardeiul gras pentru că este mai crocant și nu se pătrunde atât de repede la cuptor precum ardeiul capia. Putem opta și pentru gogoșari.

Coacem mini tartele pentru maxim 15 minute, apoi ne putem răsfăța cu ele atât calde cât și reci.

Dacă vă plac astfel de gustări simple și rapide, găsiți pe blog mai multe rețete în secțiunea ”Aperitive”, dar și în secțiunea ”Aluaturi sărate”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini tarte cu ardei și brânză.

Mini tarte cu ardei și brânză decorate cu frunze de rucola, alături de un bol cu salată

Gătește Mini tarte cu ardei și brânză

Timp de preparare

15 min

Porții

8

Mini tarte cu ardei și brânză decorate cu frunze de rucola, alături de un bol cu salată

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 buc ardei gras, roșu
  • 400 gr brânză feta
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • sare și piper
  • frunze de rucola sau de busuioc, pentru decor
  • salată de roșii cu castraveți pentru servit

Mod de preparare

Mai întâi lăsăm aluatul foietaj la decongelat. Apoi îl tăiem în fâșii de9-10 cm lățime. Tăiem și fâșiile în dreptunghiuri cu latura mică de 6 cm.

Ungem fâșiile de aluat cu ou bătut și așezăm câte două, una peste alta. Presăm cu o lingură interiorul, astfel încât marginile să fie mai ridicate ca niște bărcuțe. Când avem toate bărcuțele formate, pornim cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătim ingredientele pentru umplerea mini tartelor.

Spălăm bine ardeii, îi tăiem în jumătăți și le îndepărtăm cotoarele, nervurile și semințele. Apoi îi tăiem fâșii. Tăiem și brânza feta tot în fâșii aproximativ egale cu cele de ardei.

Așezăm alternativ fâșiile de ardei și cele de brânză în interiorul aluatului pentru mini tarte. Mai ungem marginile aluatului cu oul rămas și măcinăm puțin piper pe deasupra.

Coacem delicioasele mini tarte cu ardei și brânză pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius, atât cât să se rumenească bine aluatul și să fie copt.

Sunt delicioase atât calde cât și reci, servite cu o salată proaspătă.