Gătește Mini tarte cu ciocolată și aluat cu cacao
Timp de preparare
60 minute
Nivel
mediu
Porții
50
Ingrediente
- Aluat:
- 1 ou
- 250 unt
- 50 g untură solidă
- 100 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 20 g cacao
- esență de rom
- 650 g făină (sau cât cuprinde)
- Crema:
- 400 g lapte condensat caramelizat cu cacao
- 400 g ciocolată cu rom
- 300 ml frișcă lichidă îndulcită (rece)
Mod de preparare
Pentru aluatul de mini tarte cu cacao se amestecă într-un vas, oul, untul tăiat bucățele, untura solidă, laptele, zahărul, bicarbonatul de sodiu, sarea, cacaua, esența de rom și făina cernută împreună cu praful de copt.
Se amestecă bine și rapid, până rezultă un aluat nelipicios. Se împachetează aluatul într-o folie de prospețime și se dă la frigider pentru 30 de minute.
După acest interval, se împarte aluatul în biluțe care se coc în forma specială, unsă cu untură și încinsă la flacăra aragazului.
În timp ce coșulețele de mini-tarte se răcesc, se pregătește crema.
Se pun într-un vas, la foc mic, laptele condensat și ciocolata cu rom și se amestecă până când se topesc și se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească.
Frișca lichidă se mixează până capătă cremozitate și se amestecă cu crema de ciocolată.
Cu ajutorul unui posh cu dui stelat se umplu mini tartele cu crema rezultată.
Se pot decora cu figurine din ciocolată.
Să vă fie de folos!
COMENTARII