Rețete fel de fel de la prieteni

Mini tarte cu ciocolată și aluat cu cacao

Pentru colecția rețetelor fel de fel de la prieteni, o minunată și interesantă rețetă de Mini tarte cu ciocolată și aluat cu cacao.

Rețeta aparține prietenei noastre, bucătăraș drăgălaș Andra Constantinescu și îi mulțumim tare mult pentru ea.

Foarte bine arată aceste mici bijuterii culinare, tocmai potrivite pe un platou cu prăjituri festive.

Aluatul de minitarte este cu cacao, ceea ce i-a dat o notă aparte. Iar crema foarte gustoasă le completează perfect, în aceeași nuanță.

 

Aluatul mini tartelor este copt pe flacără, într-o formă specială. Însă cine nu dispune de acea formă îl poate coace la cuptor, în forme de mini tarte, sau de brioșe.

Pentru umplutură, se poate opta și pentru o cremă ganache, dacă nu aveți lapte condensat, însă va fi altă textură și altă culoare.

În rețeta de față este folosit un lapte condensat caramelizat, cu cacao. Este foarte gustos acel lapte condensat.

Mai vedeți și o altă variantă de  Minitarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.

Vă mai recomand și: Rețeta de mini tarte cu ciocolată și fructe.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

Mini tarte cu ciocolată și aluat cu cacao

Gătește Mini tarte cu ciocolată și aluat cu cacao

Timp de preparare

60 minute

Nivel

mediu

Porții

50

Mini tarte cu ciocolată și aluat cu cacao

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 250 unt
  • 50 g untură solidă
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 20 g cacao
  • esență de rom
  • 650 g făină (sau cât cuprinde)
  • Crema:
  • 400 g lapte condensat caramelizat cu cacao
  • 400 g ciocolată cu rom
  • 300 ml frișcă lichidă îndulcită (rece)

Mod de preparare

Pentru aluatul de mini tarte cu cacao se amestecă într-un vas, oul, untul tăiat bucățele, untura solidă, laptele, zahărul, bicarbonatul de sodiu, sarea, cacaua, esența de rom și făina cernută împreună cu praful de copt.

Se amestecă bine și rapid, până rezultă un aluat nelipicios. Se împachetează aluatul într-o folie de prospețime și se dă la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval, se împarte aluatul în biluțe care se coc în forma specială, unsă cu untură și încinsă la flacăra aragazului.

În timp ce coșulețele de mini-tarte se răcesc, se pregătește crema.

Se pun într-un vas, la foc mic, laptele condensat și ciocolata cu rom și se amestecă până când se topesc și se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească.

Frișca  lichidă se mixează până capătă cremozitate și se amestecă cu crema de ciocolată.

Cu ajutorul unui posh cu dui stelat se umplu mini tartele cu crema rezultată.

Se pot decora cu figurine din ciocolată.

Să vă fie de folos!