Aperitive

Muffins cu brânză și urzici, pentru gustări savuroase

Pentru că vrem să profităm din plin de gustul și proprietățile urzicilor proaspete, le includem în cât mai multe preparate culinare. De data aceasta avem o rețetă de muffins cu brânză și urzici, pentru gustări savuroase.

Compoziția se prepară simplu, din ouă cu brânzeturi, urzici și făină. Iar dacă nu doriți să preparați rețeta sub formă de muffins, puteți prepara din aceeași compoziție clătite pufoase, vafe sau budincă. Iar urzicile le puteți înlocui și cu spanac, ștevie, lobodă, etc.

Tot din categoria gustărilor cu urzici, mai găsiți pe blog și o rețetă de chifle cu brânză și urzici. Chiflele sunt pufoase, gustoase și aspectuoase. Pot fi preparate pentru pachetele de la școală sau de la serviciu. Pot fi consumate atât calde cât și reci.

Iar o altă rețetă interesantă cu urzici pe care v-o recomandăm de pe blog este rețeta de rulouri cu urzici și usturoi. Și acestea pot constitui baza gustărilor de la școală sau de la serviciu. Sunt gustoase și arată spectaculos.

Cum preparăm rețeta de muffins cu brânză și urzici

Tot ce avem de făcut pentru prepararea acestor delicioși muffins, este să opărim urzicile, după clătirea abundentă. Apoi le vom toca și căli în unt cu usturoi, pentru un gust savuros.  Mai adăugăm și puțină ceapă verde, că tot este sezonul ei.

Compoziția pentru muffins o preparăm ca la rețeta de muffins cu brânză și chorizo. Iar chorizo îl înlocuim cu urzicile călite cu ceapă verde și usturoi verde. Ies foarte bune în această combinație.

Mai găsiți pe blog și alte rețete delicioase cu urzici, de unde vă puteți inspira pentru meniul zilnic.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de muffins cu brânză și urzici.

Muffins cu urzici și brânză pe un platou negru, alături de bucăți de brânză și urzici prpaspete, pentru gustări savuroase

Gătește Muffins cu brânză și urzici, pentru gustări savuroase

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

16

Muffins cu brânză și urzic, unul secționat, alături de bucăți de brânză și urzici proaspete

Ingrediente

  • Pentru pregătirea urzicilor
  • 350 gr urzici
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 25 gr unt + 1/2 linguriță ulei.
  • Pentru aluat:
  • 300 gr făină
  • 30 ml ulei
  • 200 gr smântână cu 20% grăsime
  • 3 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 150 gr  brânză telemea.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea urzicilor care necesită mai mult timp și mai multă atenție. După ce clătim bine urzicile în multe ape, până când ultima apă iese curată, le opărim, le scurgem bine și le tocăm. Apoi le adăugăm într-o tigaie cu unt topi în puțin ulei, împreună cu ceapa verde și usturoiul verde, tocate fin. Le lăsăm 1-2 minute, amestecându-le pentru a se întrepătrunde gusturile.

Pentru a prepara aluatul, amestecăm într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Separat, în alt bol amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper până la omogenizare. Adăugăm, brânza dată pe răzătoare, uleiul și smântâna, apoi încorporăm în această compoziție ingredientele solide din celălalt bol. La final adăugăm și amestecul de urzici cu ceapă verde și usturoi verde,

Așezăm hârtiuțe speciale în formele de copt și le umplem cu compoziția de muffins cu brânză și urzici, pentru 3/4 din capacitatea lor.

Punem formele în cuptor și coacem delicioșii mufins  pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.

Spor și poftă bună!