Gătește Muffins cu brânză și urzici, pentru gustări savuroase
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru pregătirea urzicilor
- 350 gr urzici
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi verde
- 25 gr unt + 1/2 linguriță ulei.
- Pentru aluat:
- 300 gr făină
- 30 ml ulei
- 200 gr smântână cu 20% grăsime
- 3 ouă
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 150 gr brânză telemea.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea urzicilor care necesită mai mult timp și mai multă atenție. După ce clătim bine urzicile în multe ape, până când ultima apă iese curată, le opărim, le scurgem bine și le tocăm. Apoi le adăugăm într-o tigaie cu unt topi în puțin ulei, împreună cu ceapa verde și usturoiul verde, tocate fin. Le lăsăm 1-2 minute, amestecându-le pentru a se întrepătrunde gusturile.
Pentru a prepara aluatul, amestecăm într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Separat, în alt bol amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper până la omogenizare. Adăugăm, brânza dată pe răzătoare, uleiul și smântâna, apoi încorporăm în această compoziție ingredientele solide din celălalt bol. La final adăugăm și amestecul de urzici cu ceapă verde și usturoi verde,
Așezăm hârtiuțe speciale în formele de copt și le umplem cu compoziția de muffins cu brânză și urzici, pentru 3/4 din capacitatea lor.
Punem formele în cuptor și coacem delicioșii mufins pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.
Spor și poftă bună!
COMENTARII