Gătește Ouă scoțiene sau chiftele umplute cu ouă
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 6 ouă fierte, tari
- 600 gr carne tocată amestec, vită+porc
- 1 căpățână de usturoi
- 1 ceapă mare
- 1 linguriță de boia de ardei iute
- sare și piper, după gust
- 2 ouă crude
- 100 gr făină
- 150 gr pesmet
Mod de preparare
Fierbem ouăle tari și le curățăm.
Curățăm ceapa și o dăm pe răzătoare, curățăm usturoiul și îl trecem prin presă. Amestecăm carnea tocată cu ceapa și usturoiul. Apoi adăugăm sare, piper și boia de ardei. Putem să adăugăm condimentele preferate, pentru a da gustul dorit chiftelelor.
Adăugăm un ou crud și omogenizăm bine compoziția pentru chiftele. Putem adăuga și verdeață pentru un plus de aromă și culoare.
Împărțim compoziția de chiftele în 6 părți.
Într-un bol, amestecăm un ou crud cu o linguriță de făină și un praf de sare. Punem restul de făină într-un bol, iar în altul punem pesmetul.
Trecem ouăle prin făină, apoi le îmbrăcăm în carnea tocată, acoperindu-le bine pe toate părțile.
Presăm bine carnea peste ouă și le trecem prin oul amestecat cu făină, apoi prin pesmet.
Așezăm ouăle scoțiene în hârtiuțe de brioșe sau în forme pe care le punem în tava cuptorului. Dăm tava la cuptor pentru 45 minute la 180 de grade, sau până când chiftelele umplute cu ouă fierte se rumenesc bine pe toate părțile.
Când le așezăm pe platoul cu aperitive le secționăm în două pentru a se vedea frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII