Gătește Pachețele de iarnă cu sos fructat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru prepararea pachețelelor:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 500 gr piept de pui
- 1/2 fir de praz
- 1 rondea de ghimbir
- 2 morcovi
- 1/2 lămâie
- puțină cepșoară
- sare și piper
- puțin ulei
- 1-2 ouă
- pesmet
- Pentru sos fructat:
- 1 borcan de sos dulce-acrișor
- 100 gr zmeură
- 2 mere
- 1 ardei iute
- puțin unt
Mod de preparare
Punem pieptul de pui la fiert în apă cu sare. Adăugăm prazul, ghimbirul și morcovii. Adăugăm și lămâia feliată și fierbem ingredientele până când se pătrund bine. Le scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă și să se răcească.
Vlăduț ne sfătuiește să scoatem prazul mai din timp, pentru a nu se înmuia prea rău.
După răcirea ingredientelor, prazul îl tocăm rondele, pieptul de pui în fâșii, iar morcovii și ghimbirul se dau pe răzătoare. Le amestecăm într-un vas, adăugăm și puțină cepșoară tocată, sare, piper și zeamă de lămâie.
Cu acest amestec de ingrediente se umplu foile de plăcintă, așezate câte două și unse cu ulei între ele. Le împachetăm ca pe sarmale, introducând marginile de la capete în interior.
Pachețelele astfel formate se trec prin ouă bătute și prin pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins. Pentru cei care nu le doresc prăjite, le pot prepara în cuptorul încins, unse cu ulei pe deasupra.
Pentru sosul fructat cu gust dulce-acrișor și picant, se curăță merele se toacă mărunt și se călesc în puțin unt. Se încălzește sosul dulce-acrișor și se adaugă merele în el. Se adaugă și puțin ardei iute, tocat mărunt și puțin ghimbir răzuit. La final, se adaugă zmeură proaspătă, trecută prin blender și prin sită.
Pachețelele de iarnă se servesc cu acest sos delicios, calde sau reci, sunt grozav de bune oricum.
COMENTARII