Rețete fel de fel de la prieteni

Pachețele de iarnă cu sos fructat

Pentru o gustare absolut delicioasă, merită preparată această rețetă de pachețele de iarnă cu sos fructat. Rețeta face parte din colecția de rețete preparate de Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Este ideală pentru una dintre gustările zilei, sau pentru pachetele de la serviciu, respectiv de la școală. Pot fi savurate și simple, dar și cu diferite sosuri dulci-acrișoare sau picante. Nu se prepară greu și nu necesită nici ingrediente foarte complexe.

Tot din colecția rețetelor preparate de Vlăduț, v-am mai prezentat anterior și rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împletit, cu reducție din trei tipuri de vin. Este o rețetă de friptură cu succes garantat.

Iar din categoria rețetelor de desert din bucătăria lui Vlăduț, vă recomand de pe blog rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Preparate pentru un platou festiv cu fursecuri sunt o adevărată încântare.

Ce conțin delicioasele pachețele de iarnă cu sos fructat

Pachețelele de iarnă se prepară din foi de plăcintă umplute cu piept de pui și legume proaspete. Sunt foarte crocante la exterior și suculente la interior. Alături de acestea se mai prepară și un sos dulce-acrișor, cu aromă fructată, extrem de delicios.

Pot fi servite atât calde, cu sosul, de asemeni cald, dar sunt foarte gustoase și reci.

Găsiți pe blog mai multe rețete de gustări rapide în secțiunea ”Aperitive”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pachețele de iarnă cu sos fructat.

Colaj de poze cu pachețele de iarnă cu sos fructat

Gătește Pachețele de iarnă cu sos fructat

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

16

Colaj de poze cu pachețele de iarnă cu sos fructat

Ingrediente

  • Pentru prepararea pachețelelor:
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 gr piept de pui
  • 1/2 fir de praz
  • 1 rondea de ghimbir
  • 2 morcovi
  • 1/2 lămâie
  • puțină cepșoară
  • sare și piper
  • puțin ulei
  • 1-2 ouă
  • pesmet
  • Pentru sos fructat:
  • 1 borcan de sos dulce-acrișor
  • 100 gr zmeură
  • 2 mere
  • 1 ardei iute
  • puțin unt

Mod de preparare

Punem pieptul de pui la fiert în apă cu sare. Adăugăm prazul, ghimbirul și morcovii. Adăugăm și lămâia feliată și fierbem ingredientele până când se pătrund bine.  Le scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă și să se răcească.

Vlăduț ne sfătuiește să scoatem prazul mai din timp, pentru a nu se înmuia prea rău.

După răcirea ingredientelor, prazul îl tocăm rondele, pieptul de pui în fâșii, iar morcovii și ghimbirul se dau pe răzătoare. Le amestecăm într-un vas, adăugăm și puțină cepșoară tocată, sare, piper și zeamă de lămâie.

Cu acest amestec de ingrediente se umplu foile de plăcintă, așezate câte două și unse cu ulei între ele. Le împachetăm ca pe sarmale, introducând marginile de la capete în interior.

Pachețelele astfel formate se trec prin ouă bătute și prin pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins. Pentru cei care nu le doresc prăjite, le pot prepara în cuptorul încins, unse cu ulei pe deasupra.

Pentru sosul fructat cu gust dulce-acrișor și picant, se curăță merele se toacă mărunt și se călesc în puțin unt. Se încălzește sosul dulce-acrișor și se adaugă merele în el. Se adaugă și puțin ardei iute, tocat mărunt și puțin ghimbir răzuit. La final, se adaugă zmeură proaspătă, trecută prin blender și prin sită.

Pachețelele de iarnă se servesc cu acest sos delicios, calde sau reci, sunt grozav de bune oricum.