Gătește Pandișpan cu dropsuri de ciocolată
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru o formă de copt cu diametrul de 25 cm:
- 6 ouă de mărime medie
- 200 gr zahăr
- 250 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- coaja de la o portocală
- coaja de la o lămâie
- sucul de la 1/2 lămâie
- 200 gr dropsuri de ciocolată amăruie
Mod de preparare
În primul rând aducem pe masa de lucru toate ingredientele pentru prepararea pandișpanului. Le lăsăm la temperatura camerei pentru aproximativ 20-30 de minute. Este important ca ingredientele să nu fie foarte reci, în special albușurile de ouă, pentru că nu se vor amesteca perfect.
Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim forma de copt în care așezăm hârtie pergament.
Luăm două boluri și separăm în ele albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le amestecăm cu ajutorul mixerului până când devin cristaline. Adăugăm zahărul puțin câte puțin, dar și sucul de lămâie, în timp ce amestecăm intens. Vom obține o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.
Gălbenușurile le amestecăm cu cojile de citrice răzuite foarte fin. Apoi adăugăm treptat acest amestec peste bezeaua de albușuri. Omogenizăm bine compoziția și îndepărtăm mixerul.
Cu ajutorul unei spatule de silicon, încorporăm treptat făina cernută printr-o sită deasă. Amestecăm făina în compoziție încet, cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a se menține compoziția aerată.
Întindem în forma de copt un strat de compoziție, apoi presărăm dropsuri de ciocolată. Mai întindem un alt strat și iar dropsuri de ciocolată deasupra lui. Continuăm așa până terminăm compoziția de pandișpan și dropsurile. Apoi punem tava în cuptor și coacem deliciosul pandișpan cu dropsuri de ciocolată pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere îl lăsăm să se tempereze 10-12 minute în forma de copt, apoi îl transferăm pe un platou.
Îl porționăm doar după ce se va răci complet, pentru a nu se deforma.
Va arăta foarte frumos în secțiune, cu dropsurile de ciocolată ușor topite.
COMENTARII