Gătește Pandișpan cu kiwi și gem de zmeură
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- Pentru blatul de pandișpan:
- 4 ouă de mărime medie
- 150 gr de zahăr
- 150 gr de făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- puțin unt + făină, pentru forma de copt.
- Pentru umplutură:
- 200 gr de gem de zmeură fără semințe
- 2 fructe kiwi
- 50 gr de alune tocate
- 1 plic de tort gelee transparent ( 8 gr)
- 250 ml de apă
- 30 gr de zahăr vanilinat
Mod de preparare
Începem cu prepararea blatului pentru pandișpan, dar înainte de a amesteca ingredientele, lăsăm ouăle la temperatura camerei cel puțin 15 minute, pentru a nu fi foarte reci. Albușurile se bat mult mai bine dacă sunt aduse la temperatura camerei.
Când începem amestecarea ingredientelor, pornim și cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătim și forma de copt, pe care o ungem la interior cu puțin unt și presărăm un strat subțire de făină.
Apoi, separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le amestecăm cu ajutorul mixerului până când devin cristaline. Adăugăm zahărul puțin câte puțin, în timp ce mixăm energic. Ne oprim din mixat când obținem o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.
Adăugăm gălbenușurile și esența peste bezeaua de albușuri. Omogenizăm bine compoziția și îndepărtăm mixerul.
Cu ajutorul unei spatule de silicon, încorporăm treptat făina trecută prin sită, amestecând încet, cu mișcări circulare de jos în sus.
Turnăm compoziția pentru pandișpan cu kiwi și gem în forma de copt și o nivelăm uniform la suprafață. Coacem pandișpanul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, îl lăsăm să se tempereze în forma de copt, apoi îl răsturnăm pe un platou rotund.
După răcirea completă, ungem suprafața pandișpanului cu gem de zmeură.
Așezăm felii de kiwi deasupra stratului de gem, apoi presărăm alune tocate mai mărunt.
Pregătim jeleul transparent conform instrucțiunilor de pe ambalaj și îl întindem uniform peste feliile de kiwi.
Punem deliciosul pandișpan cu kiwi și gem de zmeură la rece până când jeleul de deasupra este ferm și putem porționa frumos prăjitura.
Spor și poftă bună!
COMENTARII