Gătește Pandișpan din albușuri cu mac
Timp de preparare
25
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 10 albușuri de ouă medii
- 250 gr de zahăr
- coaja și sucul de la o lămâie
- 50 gr de mac
- 150 gr de făină
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Înainte de a bate albușurile, acestea trebuie aduse la temperatura camerei cu 15-20 de minute. Bezeaua de albușuri va reuși mult mai bine dacă albușurile nu sunt reci, direct de la frigider.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Presărăm sare peste albușuri, introducem mixerul în ele și le mixăm spumă. Adăugăm, treptat, zahărul, dar și sucul de lămâie și mixăm continuu până când bezeaua devine fermă. Și sucul de lămâie contribuie la reușita unei bezele foarte fermă. Apoi adăugăm, lingură cu lingură făina amestecată cu macul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecăm ingredientele folosind o spatulă. Mixerul îl îndepărtăm după ce am terminat cu zahărul.
Punem hârtie de copt într-o tavă de 20/30 cm și întindem compoziția pentru pandișpan din albușuri cu mac în ea. O nivelăm bine cu spatula de tort.
Coacem pandișpanul la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute, sau până când este frumos rumenit la suprafață.
După coacere, lăsăm pandișpanul 5-6 minute să se tempereze în forma de copt, apoi îl răsturnăm invers pe un platou. Partea de la bază este mai uniformă, iar pandișpanul va arăta mai frumos.
Porționăm pandișpanul cu mac după răcire.
Este delicios și merită preparat chiar și ca blat de tort.
COMENTARII