Pește

Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie

Simplu de preparat, cu ingrediente puține, este ideală de servit în zilele de post cu dezlegare la pește, această Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie.

Poate fi servită cu pâine de casă, sau în diverse cupe de ardei, de roșii, sau în forme de mini tarte, pentru un aspect mai plăcut.

Recomand și rețeta Mousse de ton, pentru atunci când nu este post, sau rețeta Sandvișuri cu ton, din aceeași categorie.

Ingrediente

  • 600 gr file de ton în ulei
  • 1 rădăcină de țelină, mică
  • sare și piper
  • 1 ceapă roșie
  • zeamă de lămâie, după gust
  • măsline pentru decor
  • dulceață de ardei iuți sau gogoșari în oțet, pentru decor
  • pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid pregătim rețeta Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie.

Curățăm țelina, o tăiem în cuburi și o punem la fiert în apă cu sare. Când este bine fiartă o scurgem și o lăsăm să se răcească.

Desfacem conservele de ton și le punem într-o sită la scurs. Păstrăm uleiul, pentru că vom folosi o parte din el.

Curățăm ceapa roșie și o tocăm solzișori.

Când țelina este bine răcită, o pasăm ca pentru piure. Picurăm peste ea din uleiul de la ton și mixăm ca la maioneză, până obținem o compoziție cremoasă.

Adăugăm într-un bol fileul de ton, ceapa roșie și maioneza de țelină și le mixăm împreună până când obținem o pastă omogenă.

Asezonăm pasta de ton cu țelină și ceapă rosie, cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.

Păstrăm gustoasa pastă de ton cu țelină și ceapă roșie la rece, într-un vas acoperit, până în momentul servirii.

Este gustoasă, ușor picantă și ușor acrișoară.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel,unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

[/preparare]