Pește

Roșii umplute cu ton și legume

Pentru gustări delicioase sau pentru platourile cu aperitive, avem o rețetă de roșii umplute cu ton și legume. Este o rețetă ideală pentru zilele de post cu dezlegare la pește.

Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente și nu vom petrece nici mult timp în bucătărie pentru a pregăti rețeta. Folosim file de ton din conservă și câteva legume proaspete cu care să îl combinăm.

Alegem roșii potrivit de mari și mai cărnoase. Putem umple și cupe de ardei cu aceeași combinație de ton și legume, așa cum puteți observa la rețeta de pastă de ton în cupe de legume.

Le mai puteți servi în coșulețe din aluat fraged sau și aluat foietaj, dar merg tare bine și pe felii de pâine prăjită.

Tot din categoria rețetelor de gustări delicioase, pentru zilele de post cu dezlegare la pește, vă mai recomand și rețeta de brioșe cu ton și legume mexicane.  Rețeta merită preparată nu doar în zilele de post, ci și pentru gustări simple și rapide. Brioșele pot constitui chiar baza pachetului de a doua zi.

Ce ingrediente folosim la rețeta de roșii umplute cu ton și legume

Pe lângă roșiile și fileul de ton din conservă, despre care am amintit mai sus, mai folosim și ceapă roșie, ardei gras și suc de lămâie.

Ceapa roșie se combină tare bine cu peștele, atât proaspătă, cât și marinată în oțet. De asemeni, ardeiul gras completează armonios gustul celorlalte ingrediente și oferă un plus de culoare. Putem folosi chiar și gogoșari murați în loc de ardeiul gras. De asemeni, mai putem folosi castraveți murați.

Se pot combina mai multe ingrediente într-o astfel de rețetă, pentru gust deosebit și pentru consistență.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu astfel de combinații având ca ingredient principal peștele. Le descoperiți în secțiunea ”Pește”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de roșii umplute cu ton și legume.

Trei roșii umplute cu ton și legume pe o farfurie rotundă

Gătește Roșii umplute cu ton și legume

Trei roșii umplute cu ton și legume pe o farfurie albă

Ingrediente

  • 5-6 roșii potrivit de mari
  • 300 gr file de ton în ulei de măsline
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ceapă roșie
  • suc de lămâie, după gust
  • câteva fire de pătrunjel verde sau mărar verde
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Mai întâi pregătim roșiile care necesită spălare, secționarea unui capac din partea superioară și scobirea interiorului. Lăsăm o margine la cupele de roșii de 5-6 mm. Interiorul roșiilor îl tocăm mărunt și îl amestecăm cu celelalte ingrediente.

După ce pregătim roșiile, scurgem fileul de ton din conservă și îl stropim cu puțin suc de lămâie.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, curățăm ardeiul și îl tocăm în cuburi mici.

Amestecăm toate aceste ingrediente într-un bol și le asezonăm cu sare și piper, după gust. Adăugăm și frunze de pătrunjel verde.

Le amestecăm bine până când se omogenizează amestecul și umplem roșiile.

Așezăm delicioasele roșii umplute cu ton și legume pe platouri și așezăm deasupra lor capacele de la roșii îndepărtate anterior.

Iar dacă ne mai rămâne salată de ton cu legume, o putem servi pe felii de pâine simple sau prăjite. Adăugăm și frunze de salată verde, pentru un plus de prospețime.

Este o gustare delicioasă și hrănitoare, vă recomandăm, cu drag, rețeta!