Paste / Orez

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Pentru un prânz ușor și rapid sau chiar pentru cină, rețeta de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan poate fi alegerea perfectă. Se prepară rapid și ușor și este gustoasă, consistentă și foarte sănătoasă.

Rețetele de paste sunt de cele mai multe ori prima opțiune când dorim un preparat simplu, rapid și ușor. Pastele se pot combina cu absolut toate celelalte ingrediente. Se pot combina cu carne de toate tipurile, cu tot felul de sosuri, dar și cu toate legumele de pe piață.

Putem folosi pastele în toate categoriile de rețete culinare, mai puțin cele de băuturi.

Cea mai simplă rețetă de paste pe care o găsiți pe blog este cea de penne cu sos picant de roșii – Penne all’arrabbiata. Este o rețetă simplă și rapidă cu puține ingrediente, pe care o poți prepara cu 15-20 de minute înainte de masă.

O altă rețetă pe care o puteți prepara tot într-un timp scurt este cea de paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline la cuptor. Brânza feta combinată cu roșiile cherry în ulei de măsline aromatizat cu fulgi de chili și oregano înnobilează pe deplin gustul pastelor.

Despre rețeta de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Pentru rețeta actuală nu avem de preparat decât sosul pesto, la rece. Pastele se fierb în modul clasic, în multă apă sărată. Apoi le scurgem și le amestecăm cu sosul.

Sosul pesto de busuioc cu parmezan este cel mai potrivit sos pentru paste, după cel de roșii. Se prepară destul de rapid și are un gust deosebit de aromat. Mai preparăm un astfel de sos primăvara, din leurdă cu nuci și parmezan – vedeți aici rețeta. Gustul picant al leurdei se combină perfect cu nucile uleioase și parmezanul dens și gustos.

Iar dacă sunteți în căutarea mai multor rețete de paste, găsiți pe blog o secțiune dedicată acestora.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan.

Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan pe o farfurie, alături de tacâmuri de servit, un bol cu sos pesto, un bol cu parmezan și 5 roșii proaspete

Gătește Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

8

Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan pe o farfurie, garnisită cu frunze de busuioc și o roșie

Ingrediente

  • 400 gr paste penne
  • apă și sare pentru fiert
  • Pentru sos pesto:
  • 50 gr frunze proaspete de busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • un vârf de linguriță cu sare grunjoasă
  • 15 gr semințe de pin
  • 80-100 gr parmezan răzuit
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin.

Mod de preparare

Punem pastele penne la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.

În timp ce pastele fierb, pregătim și sosul pesto.

Curățăm frunzele de busuioc de pe crenguțe și le ștergem cu prosoape de hârtie ușor umezite. Nu le spălăm pentru că nu le dorim ude în sosul pesto.

Curățăm cățeii de usturoi și îi punem în mojar. Adăugăm sare grunjoasă peste ei și îi pisăm bine până când îi transformăm în pastă. Apoi începem să adăugăm câte puține frunze. Le pisăm până când le transformăm și pe acestea în pastă. Continuăm cu frunzele de busuioc până când le terminăm.

Apoi adăugăm semințele de pin. Pe acestea le putem rumeni ușor la tigaie doar până când își degajă aromele. Le pisăm foarte bine și pe acestea peste pasta deja formată în mojar.

Adăugăm și parmezanul răzuit și omogenizăm bine amestecul de ingrediente. La final picurăm treptat și uleiul de măsline, în timp ce amestecăm ca la maioneză.

Când pastele sunt fierte le scurgem bine și le amestecăm cu sos pesto. Punem câte puțin sos, amestecăm și gustăm. Ne oprim din a adăuga sos atunci când obținem gustul care ne place.

Sosul pesto care rămâne îl punem într-un borcan și îl păstrăm la frigider până când îl vom folosi la alte preparate.

Este perfect și pentru a tartina feliile de pâine prăjite, dar este gustos și cu friptură și cartofi.