Rețete de post

Pate de ciuperci cu fasole roșie

Printre rețetele de gustări din categoria celor de post, pe care vi le recomandăm, se numără și rețeta de pate de ciuperci cu fasole roșie. Este o rețetă simplă și ușor de preparat.

Pateurile sunt ideale pentru micul dejun sau pentru gustările de peste zi. Rețetele sunt foarte versatile. Se pot prepara atât de post cât și de frupt. Cele de frupt sunt mai cremoase și mai consistente, dar cele de post sunt mai sănătoase.

Cea mai populară rețetă de pate este rețeta preparată din ficat de pasăre – vedeți aici rețeta clasică. Pe aceasta o preparăm atât pentru micul dejun cât și pentru a o folosi la rețeta de ouă umplute.

Iar din categoria rețetelor de post, vă mai recomandăm de pe blog și rețeta de pate de năut cu ciuperci. Năutul adăugat din belșug este și gustos, și consistent, dar oferă și cremozitate pateului.  Aici putem să mai adăugăm și puțină linte, ca la rețetele de hummus oriental.

Cum preparăm rețeta de pate de ciuperci cu fasole roșie

Pentru rețeta de azi, folosim fasole roșie din conservă, iar ciupercile le folosim proaspete. Putem apela și la ciupercile din conservă pentru a ne ușura munca. Însă cele proaspete sunt mult mai gustoase, mai ales pentru că le preparăm la tigaie cu ceapă și usturoi.

Nu adăugăm foarte multe condimente pentru a nu influența gustul ingredientelor. Am optat pentru cimbru și piper.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de pateuri, atât din categoria celor de post cât și de frupt.

Și dacă vă plac preparatele cu leurdă adăugată, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pate de ciuperci cu fasole roșie.

Femeie adăugând pate pe felii de pâine, cu cuțitul

Gătește Pate de ciuperci cu fasole roșie

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

20

Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine, decorat cu ceapă roșie și frunze de pătrunjel verde

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon albe
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust
  • puțin cimbru uscat
  • 400 gr fasole roșie din conservă.

Mod de preparare

Mai întâi vom curăța ciupercile de impurități și le ștergem bine cu prosoape de hârtie umezite. Apoi le tocăm în felii.

Curățăm și ceapa, o clătim și o tocăm solzișori. Curățăm usturoiul, iar doi căței îi tocăm rondele și un cățel îl vom da pe răzătoare, la final.

Punem uleiul într-o tigaie la foc mediu și adăugăm ceapa, ciupercile și cei doi căței de usturoi tocați rondele. Lăsăm ingredientele să se prepare până când sunt bine înmuiate, iar sucul lăsat de ciuperci este evaporat. Spre final de preparare adăugăm sare, piper și cimbru uscat.

Lăsăm ciupercile să se răcească și scurgem boabele de fasole din conservă.

Apoi le trecem prin blender împreună cu usturoiul răzuit și le transformăm într-un delicios pate de ciuperci cu fasole roșie. Gustăm pateul și îi mai potrivim gustul cu sare și piper.

Punem pateul în borcane mici pe care le închidem cu capacele din dotare. Le putem păstra în frigider până la 7-10 zile. În momentul în care desfacem un borcan, consumăm pateul în maxim 3 zile.

Spor și poftă bună!