Gătește Pate de ciuperci cu fasole roșie
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 500 gr ciuperci champignon albe
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare și piper, după gust
- puțin cimbru uscat
- 400 gr fasole roșie din conservă.
Mod de preparare
Mai întâi vom curăța ciupercile de impurități și le ștergem bine cu prosoape de hârtie umezite. Apoi le tocăm în felii.
Curățăm și ceapa, o clătim și o tocăm solzișori. Curățăm usturoiul, iar doi căței îi tocăm rondele și un cățel îl vom da pe răzătoare, la final.
Punem uleiul într-o tigaie la foc mediu și adăugăm ceapa, ciupercile și cei doi căței de usturoi tocați rondele. Lăsăm ingredientele să se prepare până când sunt bine înmuiate, iar sucul lăsat de ciuperci este evaporat. Spre final de preparare adăugăm sare, piper și cimbru uscat.
Lăsăm ciupercile să se răcească și scurgem boabele de fasole din conservă.
Apoi le trecem prin blender împreună cu usturoiul răzuit și le transformăm într-un delicios pate de ciuperci cu fasole roșie. Gustăm pateul și îi mai potrivim gustul cu sare și piper.
Punem pateul în borcane mici pe care le închidem cu capacele din dotare. Le putem păstra în frigider până la 7-10 zile. În momentul în care desfacem un borcan, consumăm pateul în maxim 3 zile.
Spor și poftă bună!
COMENTARII