Gătește Penne all’arrabbiata. Penne cu sos picant de roșii
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
6-8
Ingrediente
- 400 gr Penne Rigate
- 500 gr roșii curățate
- 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei iute uscat
- 1 legătură de pătrunjel
- sare după gust
- opțional, parmezan răzuit, pentru servit
Mod de preparare
Începem cu pregătirea roșiilor pe care le opărim, le decojim și le tocăm în cuburi mici. Curățăm și usturoiul și îl strivim ușor cu podul palmei, atât cât să se poată degaja seva lui.
Punem o tigaie încăpătoare cu uleiul la încins și adăugăm usturoiul. Adăugăm și ardeiul iute, sfărâmat și amestecăm timp de 1 minut. Îndepărtăm usturoiul și adăugăm roșiile. le amestecăm bine să se omogenizeze cu ardeiul iute, presărăm sare și acoperim tigaia cu un capac. Lăsăm sosul de roșii să fiarbă aproximativ 12-15 minute. Mai amestecăm în el din când în când.
Între timp, fierbem și pastele în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Când pastele sunt fierte, le scurgem, le adăugăm în sosul de roșii. Le mai fierbem împreună pentru 1-2 minute, atât cât să se întrepătrundă cu gustul sosului.
Oprim focul, presărăm pătrunjel verde, tocat mărunt și putem servi pastele.
Opțional, se poate adăuga și parmezan răzuit. Noi, de cele mai multe ori le preferăm simple. Sunt delicioase, iar gustul picant îl puteți regla din cantitatea de ardei iute pe care o puteți diminua sau spori.
Spor și poftă bună!
COMENTARII