Gătește Perișoare de pui în sos bechamel
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
- 1 ceapă
- 1 ou
- 2 linguri de orez
- 500 ml apă
- 1 lingură legume uscate
- 1 foaie de dafin
- sare
- 50 gr unt
- 1 lingură făină
- 200 ml smântână de gătit
- 140 gr cremă de brânză cu verdeață
- 50 gr parmezan răzuit
- 1 linguriță nucșoară
- 2 căței de usturoi
- 1 vârf de linguriță piper alb
- câteva fire de mărar verde
Mod de preparare
Cum preparăm Perișoare de pui în sos bechamel.
Punem un vas cu apa la fiert.
Între timp, tocăm carnea, tocăm ceapa și clătim bine orezul. Apoi le amestecăm, adăugăm și un ou, puțină sare și puțin piper.
Când apa începe să fiarbă, adăugăm 1/2 linguriță de sare grunjoasă și legumele uscate.
Formăm perișoarele și le scufundăm în apa care fierbe. Adăugăm și o foaie de dafin și lăsăm perișoarele să fiarbă până se ridică la suprafață.
Verificăm dacă sunt fierte și le scoatem într-o sită.
Pentru sosul bechamel, punem untul la topit și adăugăm un cățel de usturoi strivit. Lăsăm usturoiul doar până se topește untul, apoi îl îndepărtăm și adăugăm făina. Amestecăm intens, până când făina absoarbe tot untul topit.
Adăugăm, treptat, supa de la perișoare și amestecăm continuu pentru omogenizare.
Când am terminat cu supa, adăugăm smântâna lichidă și crema de brânză.
Amestecăm până se omogenizează sosul, apoi adăugăm un cățel de usturoi răzuit fin, nucșoara și piperul alb.
După 2-3 minute, adăugăm parmezanul răzuit și scufundăm perișoarele de pui în sosul bechamel.
Le lăsăm să mai fiarbă împreună cu sosul 5 minute, timp în care adăugăm mărarul verde, tocat și potrivim gustul cu ce mai trebuie.
Sunt chiar delicioase perișoarele de pui în sos bechamel și foarte sățioase, destul de calorice, dar merită preparate din când în când!
COMENTARII