Gătește Prăjitură cu afine și crumble cu migdale
Timp de preparare
30
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru blat de 23/36 cm:
- 6 ouă
- 125 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilat
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 ml lapte
- 400 gr făină
- un praf sare
- 10 g praf de copt
- 300 gr afine
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- Pentru crumble:
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 110 gr făină
- 1 praf de sare
- 100 gr migdale curățate și mărunțite
Mod de preparare
Începem prin a aduce untul la temperatura camerei pentru a putea fi încorporat în compoziție. Între timp, pornim și cuptorul la 180 de grade Celsius.
Mixăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm zahărul și zahărul vanilat și untul moale și omogenizăm bine compoziția. Încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și laptele.
Va rezulta o compoziție mai groasă decât cea de pandișpan, pe care o întindem uniform în tava tapetată cu hârtie de copt.
Amestecăm afinele cu zahărul pudră și le presărăm deasupra compoziției pentru prăjitură cu afine și crumble cu migdale.
Pregătim și un crumble simplu prin amestecarea făinii cu zahărul și untul rece, tăiat în cuburi. Presărăm acest crumble din loc în loc deasupra afinelor.
Tocăm migdalele mai mărunt și le presărăm deasupra prăjiturii, printre grămăjoarele de crumble.
Dăm tava cu prăjitură la cuptor pentru 25-30 de minute.
Apoi, lăsăm prăjitura să se tempereze pentru a o putea porționa frumos. O savurăm cu poftă alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII