PRAJITURA CU BRANZA DULCE SI NUTELLA

prajitura cu branza dulce si nutella

Prajitura cu branza dulce si nutella, reteta rapida. Prajitura cremoasa cu branza de vaci si nutella, o combinatie delicioasa si usor de preparat.

Prajitura cu branza dulce si nutella este una dintre cele mai simple, delicioase si usor de facut desertuuri. Cu cateva ingrediente simple obtinem o prajitura cremoasa si gustoasa, care va fi pe placul tuturor.

Daca nu va place nutella, folositi fructe proaspete sau congelate. Va asigur ca rezultatul va fi grozav, orice combinatie ati alege sa faceti.

 

Ingrediente

  • 800 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita vanilie
  • 80 g faina (4 linguri pline)
  • 50 g amidon (3 linguri)
  • 150 g nutella( sau fructe proaspete/congelate)

Mod de preparare prajitura cu branza dulce si nutella

Intr-un bol incapator puneti ouale, sarea, zaharul si vanilia. Mixati bine 2-3 minute pana cand obtineti o compozitie cremoasa, densa si dubla in volum.

Adaugati  branza de vaci si mai mixati un minut.

prajitura cu branza dulce si nutella

Apoi incorporati faina cernuta impreuna cu amidonul, folosind tot mixerul sau o lingura/spatula.

*Nu se pune praf de copt sau alt agent de crestere. Prajitura cu branza dulce si nutella va trebui sa fie densa si cremoasa, nu pufoasa si aerata.

prajitura cu branza dulce si nutella

Veti obtine o compozitie densa dar care curge de pe spatula.

Nutella amestecati-o cu 6-7 linguri din aluatul prajiturii.

*Daca folositi fructe proaspete, inainte de a le aseza deasupra prajiturii, presarati peste ele faina sau amidon. La fel procedati si cu cele congelate.

prajitura cu branza dulce si nutella

Acoperiti cu hartie de copt o tava de 23×30 cm (merge si una mmai mica) si turnati compozitia alba. Deasupra puneti cu o lingurita, din loc in loc, pe cea cu nutella. Treceti pe toata suprafata cu o scobitoare si creati efectul marmorat.

Coaceti prajitura 45-50 de minute la 170°C. Cand marginile a inceput sa se rumeneasca usor, prajitura cu branza dulce si nutella este gata.

Pentru siguranta, bagati o scobitoare in partea alba si, daca iese curata, prajitura este coapta. Nu trebuie rumenita pentru ca va deveni uscata, nu cremoasa.

prajitura cu branza dulce si nutella

Lasati-o sa se raceasca si taiati-o in forma dorita. Este un deliciu. Pofta buna!

prajitura cu branza dulce si nutella

prajitura cu branza dulce si nutella

 

Alte retete asemanatoare >>>

prajitura cu branza si cacao

placinta-cu-branza-si-foi-de-casa

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *