Dulciuri

Prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă

Această rețetă de prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă face parte din colecția de rețete rapide și ușoare de deserturi fără coacere. Este o prăjitură delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru momentele când vrei să pregătești un desert rapid, dar cuceritor. Se compune din straturi de pișcoturi îmbibate în lapte și o cremă fină de vanilie, acoperită cu frișcă pufoasă.

Pișcoturile sunt ingredientele cele mai la îndemână, alături de biscuiții clasici, care pot înlocui cu succes blaturile prăjiturilor și torturilor. În mod clasic, acestea se folosesc la rețetele de Tiramisu. Dar le stă foarte bine și incluse în alte creme sau chiar incluse în blaturi.

Descoperă aici o rețetă de Tiramisu cu dovleac și mascarpone. Se prepară destul de ușor, este delicios și foarte aspectuos, mai ales servit la pahar.

Și tot din categoria deserturilor cu pișcoturi mai poți încerca de pe blog și rețeta de rețeta de prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao. Este ideală pentru momentele dulci din weekend, dar și pentru un platou cu prăjituri festive.

Despre rețeta de prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă

Crema de vanilie este fină și bogată, datorită gălbenușurilor și untului, iar frișca adaugă o notă aerată și răcoritoare la final. E o prăjitură care nu doar că impresionează vizual prin straturile sale, dar îți oferă și o experiență gustativă memorabilă, mai ales dacă o servești rece.

Pișcoturile pot fi siropate în lapte sau în cafea, precum la rețeta de Tiramisu.

Mai poți descoperi pe blog și alte rețete de deserturi delicioase cu pișcoturi, de unde te poți inspira.

Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă.

Porții de prăjitură cu pișcoturi, vanilie și frișcă

Gătește Prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

20

Prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă

Ingrediente

  • Pentru baza prăjiturii:
  • 300 g pișcoturi (aproximativ 30-35 bucăți)
  • 500 ml lapte pentru înmuiat pișcoturile.
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 120 g zahăr
  • 50 g amidon de porumb (sau făină)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare.
  • Pentru stratul de frișcă:
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cremei de vanilie. Într-o cratiță, încălzește laptele la foc mic.

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase. Adaugă amidonul (sau făina) și omogenizează bine.

Toarnă treptat laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând energic. Apoi transferă totul înapoi în cratiță.

Gătește compoziția la foc mic, amestecând continuu, până când crema începe să se îngroașe. Când crema devine densă, ia-o de pe foc și adaugă untul și esența de vanilie. Amestecă până se omogenizează.

Lasă crema să se răcească la temperatura camerei, acoperită cu folie alimentară direct pe suprafața cremei, pentru a evita formarea unei cruste.

Cum montezi prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă

Înmoaie rapid pișcoturile în lapte (sau cafea, dacă vrei un gust mai intens).

Așază un strat de pișcoturi pe fundul unei tăvi dreptunghiulare. Întinde jumătate din crema de vanilie peste pișcoturi. Adaugă un nou strat de pișcoturi, dar așezate în sens invers față de primele. Întinde peste ele restul de cremă.

Acoperă prăjitura cu folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Bate smântâna rece împreună cu zahărul pudră cu aromă de vanilie, până când frișca se întărește și devine pufoasă.

Scoate prăjitura din frigider și întinde frișca uniform pe suprafața acesteia. Trasează niște dungi ondulate cu furculița peste frișcă, pentru un aspect mai interesant.

Dacă vrei un plus de gust și culoare poți decora prăjitura cu pudră de cacao sau ciocolată rasă. Mai lasă prăjitura la frigider pentru încă 1-2 ore înainte de servire.

Spor și poftă bună!