Dulciuri

Tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar

Dacă și voi adorați deserturile cu dovleac plăcintar, cu siguranță vă v-a cuceri rețeta de Tiramisu cu dovleac și mascarpone. Se prepară destul de ușor, este delicios și foarte aspectuos, mai ales servit la pahar.

Rețetele de Tiramisu cuceresc atât prin gust și aspect, cât și prin simplitatea preparării. Și sunt foarte versatile pentru că se pot prepara în mai multe moduri. Important este să păstrăm ingredientele principale din rețeta originală, pentru a-și merita denumirea de Tiramisu.

Crema de dovleac din rețeta de azi este și delicioasă, și aromată, dar și plăcut colorată.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de Tiramisu cu amaretti la pahar. Este una dintre cele mai simple și rapide rețete de Tiramisu. Crema este fără ouă și se prepară la rece. Iar biscuiții amaretti îi putem prepara și în casă – vedeți aici rețeta.

Ne plac mai mult rețetele de Tiramisu fără ouă pentru că sunt mai simple, mai rapide și mai ușoare.

Ce ingrediente conține rețeta de Tiramisu cu dovleac și mascarpone

Pe lângă dovleacul copt, brânza mascarpone și nelipsitele pișcoturi însiropate în cafea cu lichior, rețeta mai conține și smântână pentru frișcă. Și dacă avem dovleac, nu ne lipsește nici scorțișoara.

Iar dacă adăugăm scorțișoară, nu mai adăugăm pudră de cacao la decor. Dar, pentru un efect crocant, adăugăm și câteva nuci tocate grosier la decor. Este foarte gustos desertul Tiramisu preparat în această combinație.

Dar mai găsiți pe blog și alte variante de Tiramisu de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar.

Trei pahare cu Tiramisu cu dovleac și mascarpone și trei lingurițe

Gătește Tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

8

Trei pahare cu Tiramisu cu dovleac și mascarpone

Ingrediente

 • Pentru baza desertului:
 • 1 pachet de pișcoturi
 • 450 ml cafea fiartă și puțin îndulcită
 • 1 linguriță de Amaretto.
 • Pentru cremă și decor:
 • 750 gr dovleac copt
 • 150 gr zahăr
 • 500 gr mascarpone
 • 200 ml smântână pentru frișcă
 • 2 lingurițe pudră de scorțișoară
 • 1 linguriță de Amaretto.
 • 100 gr nuci

Mod de preparare

Mai întâi coacem dovleacul în cel mai clasic mod, apoi transformăm miezul în piure și adăugăm o linguriță de pudră de scorțișoară.

Apoi preparăm crema de mascarpone.

Punem smântâna rece în bolul mixerului și o amestecăm până când capătă consistență. Apoi adăugăm treptat zahărul și amestecăm energic până când începe să devină fermă. Adăugăm mascarponele și continuăm mixarea până când compoziția devine cremoasă și destul de fermă.

Apoi împărțim crema în două și adăugăm într-o parte piureul de dovleac bine răcit. În cealaltă parte adăugăm o linguriță de lichior Amaretto.

Fierbem o cafea după propriul gust și tot după gust o îndulcim. O lăsăm să se răcească și adăugăm o linguriță din lichiorul Amaretto.

Când avem toate elementele pregătite putem monta Tiramisu cu dovleac și mascarpone la pahar. Trecem pișcoturile prin cafeaua răcită, doar pentru o fracțiune de secundă.

Punem la baza paharelor 1-2 pișcoturi însiropate. Apoi adăugăm câte o lingură din crema cu dovleac. Continuăm cu pișcoturi, iar cremă de dovleac, apoi cremă de mascarpone cu frișcă și lichior. Presărăm deasupra nucile mărunțite și puțină pudră de scorțișoară.

Punem paharele cu Tiramisu cu dovleac și mascarpone la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.