Dulciuri

Prăjitura invizibilă cu mere

Prăjitura invizibilă cu mere este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă și aspectuoasă. Rețeta este inspirată din bucătăria franceză și se prepară din ingrediente simple și foarte comune oricărei rețete de prăjituri.

În franceză are denumirea „Gâteau invisible pommes & poires” deoarece rețeta originală conține atât mere cât și pere. Și-a primit această denumire pentru că este preparată din felii subțiri de mere amestecate cu un aluat ca de clătite, care abia se vede printre ele. Este savuroasă și cucerește negreșit pe oricine adoră deserturile cu mere. Se prepară foarte simplu și rapid și tot rapid dispare și de pe platou.

Tot din categoria deserturilor cu mere vă mai recomandăm și rețeta de prăjitură cu mere și brânză. Se prepară tot dintr-un aluat de clătite, dar se montează diferit.

Și tot din aceeași categorie mai găsiți pe blog și rețeta de prăjitură turnată cu mere acrișoare. De data aceasta merele se răzuiesc și se caramelizează cu zahăr, înainte de a fi adăugate în prăjitură.

Cum preparăm rețeta de prăjitura invizibilă cu mere

Pentru rețeta de față cel mai mult timp petrecem în bucătărie feliind merele cât mai subțire. Dacă deținem un robot cu funcție de feliere, munca se simplifică. Însă în lipsa acestuia putem folosi o răzătoare tip mandolină. Iar dacă nici din aceasta nu avem, apelăm simplu la cuțit.

Despre aluat am spus că se prepară ca și cel de clătite, dar cu puțin unt în compoziție.

Încercați-o și voi pentru a vă convinge cât de simplă și bună este!

Și vă invit să mai descoperiți pe blog și alte prăjituri delicioase cu mere.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitura invizibilă cu mere.

Prăjitura invizibilă cu mere alături de o ceașcă cu ceai

Gătește Prăjitura invizibilă cu mere

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

16

Prăjitura invizibilă cu mere porționată pe farfurie și pe platou

Ingrediente

  • 6 mere mari sau 3 mere și 3 pere
  • 2 ouă
  • 50 gr zahăr + 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 75 gr făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 100 ml lapte rece
  • 20 gr unt topit
  • 1 praf de sare
  • 50 gr unt moale pentru uns tava și suprafața prăjiturii.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea tăvii de copt pe care o tapetăm cu hârtie de copt, unsă foarte bine cu 25 gr de unt moale. Puteți folosi o tavă rotundă, dar nu cu pereți detașabili sau o formă de copt.

Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Aluatul se prepară foarte simplu și rapid, ca și cel de clătite. Amestecăm într-un bol mai mare ouăle, cu un praf de sare și zahărul, apoi adăugăm untul topit și răcorit. Omogenizăm, adăugăm esența și laptele și la final încorporăm făina.

După ce am pregătit aluatul pregătim merele pe care le spălăm, le ștergem și îndepărtăm cotoarele. Feliem 4 mere cât mai subțire direct în bolul cu aluat. Le amestecăm ușor cu aluatul pentru a nu le da timp să oxideze.

Turnăm compoziția obținută în tava unsă. Feliem și celelalte mere și așezăm frumos feliile deasupra compoziției. Le ungem cu restul de unt moale cât de uniform putem. Punem tava în cuptor și coacem delicioasa prăjitură invizibilă cu mere pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius

După coacere lăsăm prăjitura să se răcească bine pentru a o putea scoate din tavă și a o porționa frumos.

Este delicioasă și merge servită simplă sau glazurată cu un sos de vanilie. Merge servită și cu înghețată ca și ștrudelul cu mere.